Dizi uzaylarında matris dönüşümleri
Matrix transformations in sequence spaces
- Tez No: 168600
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HASAN KARA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Matrix transformations, Sequence space, Regular matrix, Markov chain m
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 53
Özet
ÖZET DİZİ UZAYINDA MATRİS DÖNÜŞÜMLERİ ÇAMSARL Fatma Yüksek Lisans Tezi, Matematik Anabilim Dalı Tez Danışmam: Yrd. Doç. Dr. Hasan KARA Haziran 2005, 44 sayfa Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde temel tanım ve teoremler verilmektedir. İkinci bölümde kuvvetli ve mutlak hemen hemen yakınsaklık yardımı ile tanımlanan dizi uzayları ile ilgili kapsama bağıntıları kuruldu ve bazı topolojik özellikler incelendi. Üçüncü bölümde ise limitleme metotları ile ilgili teoremler verildLRegüler matrisler incelendi. Dördüncü bölümde ise Markov zmcirinin hemen hemen yakınsaklık üzerine etkileri incelenerek örnekler açıklandı. Anahtar Kelimden Matris dönüşümleri, Dizi uzayı, Regüler matris, Markov zinciri
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MATRIX TRANSFORMATIONS IN SEQUENCE SPACES ÇAMSARI, Fatma Msc, Mathematics Science Supervisor: AsstProf. Dr. Hasan KARA June 2005, 44 pages This work consists of four chapters. In the first chapter, it is given the basic definitions and theorems which will be used in the later chapters. In the second chapter, it is established the inclusion relations concerning squence spaces defined by the help of the concept of strong and absolute almost convergence and some topological properties are investigated. In the third chapter it is given the theorems concerning matrix limiting methods and regular matrix are investigated. In the fourth chapter, the effect of Markov chains on the concept of almost convergence and explained by examples.