Yukarı Çatak vadisi (Çatak-Van) florası
Flora of upper Çatak valley (Çatak-Van)
  1. Tez No: 168618
  2. Yazar: SÜLEYMAN MESUT PINAR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NEZAKET ADIGÜZEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Çatak Vadisi, Van, Flora, Çatak Valley, Van m
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 185
Özet
ÖZET YUKARI ÇATAK VADİSİ (ÇATAK-VAN) FLORASI PINAR, Süleyman Mesut Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Anabilim Dalı Tez Danışmanı: Doç. Dr. Nezaket ADIGÜZEL Ocak 2005, 170 sayfa Van ili sınırları içinde yer alan Yukarı Çatak Vadisi'nin florasını tespit etmeyi amaçlayan bu çalışma 2002-2004 yıllan arasında gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonucunda 1739 bitki örneği toplanmıştır. Toplanan bitki örneklerinin değerlendirilmesi sonucu 76 familyaya ait 358 cins ve 854 tür ve tür altı düzeyde takson belirlenmiştir. Endemik takson sayısı 65 ve endemizm oranı % 7.6'dır. 26 takson B9 karesi için yenidir. Taksonlann fitocoğrafik bölgelere dağılımı şöyledir: İran-Turan elementleri 392 (% 45.90), Avrupa-Sibirya elementleri 46 (% 5.39), Akdeniz elementleri 22 (% 2.58), Öksin elementleri 6 ( % 0.7) ve bilinmeyenler veya çok bölgeli olanlar ise 388 (% 45.43)'dir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT FLORA of UPPER ÇATAK VALLEY (Çatak-Van) PINAR, Süleyman Mesut MSc, Biological Science Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Nezaket ADIGÜZEL January 2005, 170 pages This study which aimed to find out the Flora of Upper Çatak Valley has been carried out between 2002-2004. In this study 1739 plant specimens were collected. At the end of the idendifications of the specimens, 358 genera and 854 specific and infraspecific taxa, belonging to 76 families were found. 65 taxa are endemic to Turkey (7.6 %). 26 taxa are recorded as new for B9 square. Distribution of the taxa in the phytogeographical regions are as follows: Irano-Turanian 392 (45.90 %), Euro-Siberian 46 (5.39 %), Mediterranean 22 (2.58 %), Euxine 6 (0.7 %) and unknown or cosmopolits 388 (45. 43 %).