2004 yılında 'Türk pamuk ipliği üretim sektörü' profilinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
A study on determining the profile of 'production sector of Turkish cotton yarn' based on 2004 datum
  1. Tez No: 169178
  2. Yazar: AYŞE ÇELİK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YALÇIN BOZKURT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tekstil ve Tekstil Mühendisliği, Textile and Textile Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Pamuk, pamuk ipliği, sektör, üretim. iv, Cotton, cotton yarn, sector, production
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tekstil Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 177
Özet
2004 YILI BAZINDA“TÜRK PAMUK İPLİĞİ ÜRETİM SEKTÖRÜ”PROFİLİNİN BELİRLENMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA ÖZ Bu çalışmada, Türkiye'de pamuk ipliği üretim sektörü, hammadde pamuktan başlanarak anlatılmaya çalışılmıştır. Öncelikle Türkiye ve Dünya'da pamuk ekim, üretim, verim, tüketim, ihracat ve ithalat durumu, bu konuda karşılaşılan sorunlar ve çeşitli çözüm önerileri anlatılmıştır. Daha sonra ise pamuk ipliği üretim, tüketim, ticaret durumu belirlenmeye çalışılmıştır. Türkiye' de pamuk ipliği sektörü, sorunları ve bunlara çözüm önerileri ile bu sektörün geleceği hakkında çeşitli değerlendirmeler yapılmış, Türkiye'nin bu alanda dünyadaki yeri belirlenmeye çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
A STUDY ON DETERMINING THE PROFILE OF“PRODUCTION SECTOR OF TURKISH COTTON YARN”BASED ON 2004 DATUM. ABSTRACT In this study, cotton yarn production sector in Turkey was tried to explain from cotton fiber to cotton yarn. At first, conditions about crop, production, yield, consumption, import and export of the cotton fiber were showed and problems and politics about this sector were explained. Then, the situation of production, consumption, trade and cost of the cotton yarn was tried to determine. Cotton yarn sector in Turkey, its problems and solutions and also future of cotton and yarn sectors were evaluated. The place of the Turkey in the world was tried to determine from the point of the view of cotton and cotton yarn.