Polimer-Al kompozit sönümleyici tasarım ve imalatı
Polimer-Al damper design and manufacturing
  1. Tez No: 169219
  2. Yazar: FATİH CANSABUNCU
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. İHSAN KÜÇÜKRENDECİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Titreşim sönümleyici, titreşim analizi, simetrik katmanlı kompozit plak, sonlu eleman yöntemi
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 116
Özet
IV POLIMER - Al KOMPOZIT SONUMLEYICI TASARIM VE İMALATI Fatih CANSABUNCU Makine Mühendisliği, Yüksek Lisans Tezi, 2005 Tez Danışmanı: Yrd.Doç.Dr. İhsan KÜÇÜKRENDECİ ÖZET Bu çalışmada endüstri uygulamalarında kullanılan Polimer-Çelik kompozit titreşim sönümleyiciye alternatif olarak tasarım ve imal edilmiş olan Polimer -Al kompozit titreşim sönümleyicinin alternatif olarak kullanılabilirliğinin incelemesi yapılmıştır. Çalışmada sonlu eleman metodu ile çalışan Ansys workbench 8.1 analiz programı kullanılmaktadır. Kompozit malzemede titreşim analizi yapılırken malzeme geometrisi, sınır şartları, katman sayısı, malzeme sabitleri, yapısal sönüm faktörü ve harmonik yük etkileri göz önüne alınmaktadır.
Özet (Çeviri)
POLIMER - Al COMPOSITES DAMPED DESIGN AND MANUFACTURING Fatih CANSABUNCU Mechanical Engineering, Master of Science Thesis, 2005 Thesis Supervisor: Yrd.Doç.Dr. İhsan KÜÇÜKRENDECİ SUMMARY In this study the design and manufacturing of Polymer-Al composites have been investigated. The method studied here is an alternative to the damping of an vibration Polymer-steel composites used in industrial applications. ANSYS Workbench 8.1 Analysis programme has been used to generatea mesh of the geometry.The boundary condition, the number of layers,the material constants, the factor of the structure damping and vibration analysis in composite matarial. Key Word: Vibartion damping, vibration analysis, symmrtrical layer composite plates, finite element analysis method.