Sasakian minifoldların invaryantı altmanifoldları
Invariant submanifolds of Sasakian manifolds
- Tez No: 169242
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. AHMET YILDIZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Conformal flat manifold, Değme metrik manifold, Einstein manifold, 7- Einstein manifold, Hemen hemen değme metrik manifold, K- değme manifold, K-Konharmonik eğrilik tensörü, Riemann eğrilik tensörü, Sasakian manifold, Almost contact manifold, Almost contact metric manifold, Conformal flat manifold, Einstein manifold, rf- Einstein manifold, K-contact manifold, Konharmonical curvature tensor, Riemannian curvature tensor, Sasakian manifold
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 31
Özet
IV SASAKIAN MANIFOLDLARIN INVARYANT ALTMANDFOLDLARI Bahar ÖZDOMANİÇ Matematik Bölümü, Yüksek Lisans Tezi, 2005 Tez Danışmanı: Yrd.Doç.Dr. Ahmet YILDIZ ÖZET Bu çalışmada Sasakian manifoldlarının bazı özelikleri incelenmiştir. Bu tez üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde daha sonraki bölümlerde kullanılacak bazı temel kavramlar ve tanımlar yer almaktadır. İkinci bölümde hemen hemen değme metrik manifold, değme metrik manifold, K-değme manifold 77 -Einstein manifold ve Sasakian manifold kavramları yer almaktadır. Üçüncü bölüm orijinal sonuçlar içermektedir Bu bölümde Sasakian manifoldlar üzerinde K-Konharmonikal eğriliğinin etkileri incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
INVARIANT SUBMANIFOLDS OF SASAKIAN MANIFOLDS Bahar ÖZDOMANİÇ Department of Mathematics, Msc. Thesis, 2005 Thesis Supervisor Assist. Prof. Dr. Ahmet YILDIZ SUMMARY In this thesis, some properties of Sasakian manifolds are studied. This thesis has three parts. In the first part; some basic concepts and definitions which will be used in subsequent parts, are studied. In the second part; almost contact manifolds, contact metric manifolds, K- contact manifolds, 77 -Einstein manifold and Sasakian manifold are studied. In the third part; of K-conharmonic curvature tensor on Sasakian manifolds are studied.