Katı-hal reaksiyonu ile sentezlenen BaxSr1-xTiO3'ın elektriksel özellikleri
Electrical properties of solid-state synthesis BaxSr1-xTiO3
  1. Tez No: 169247
  2. Yazar: MUHARREM UZUN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HASAN GÖÇMEZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Seramik Mühendisliği, Ceramic Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: BST, Dielektrik, Katı-hal reaksiyonu, PiezoeJektrik, BST, Solid-state reaction, Dielectric, Piezoelectric
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Seramik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 92
Özet
IV KATI-HAL REAKSİYONU İLE SENTEZLEJNEN BaxSr1-x.TİO'IN ELEKTRİKSEL ÖZELLİKLERİ Muharrem UZUN Seramik Mühendisliği, Yüksek Lisans Tezi, 2005 Tez Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Hasan GÖÇMEZ ÖZET Bu çalışmada farklı Ba/Sr oranlarında kati-hal reaksiyonu ile elde edilen BaxSrCO3TiO2 (BST) seramiklerinin üretimi amaçlanmışta. Yüksek saflıktaki oksitler (BaCCh, S1CO3, TİO2) stokiyometrik oranlarda karıştırılıp tek yönlü presleme ile şekillendirilmiş farklı sıcaklıklarda (1250 °C, 1300 °C ve 1350 °C) sinterlenmiştir. Elde edilen numunelerin faz analizleri ve mikroyapı karakterizasyonlan X-ışınlan difraksiyonu ve SEM kullanılarak yapılmıştır. Ba/Sr oranının BST seramiklerinin dielektrik ve piezoelektrik özelliklerine etkisi elektriksel karakterizasyon ile elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ELECTRICAL PROPERTIES OF SOLID-STATE SYNTHESIS Ba^r^TiQ, Muharrem UZUN Ceramic Engineering, MS Thesis, 2005 Thesis Supervisor Assist Prof Dr. Hasan GÖÇMEZ SUMMARY The aim of this study is to produce in different Ba/Sr ratio Ba,tSri.sTi03 ceramics with solid-state reaction. For mis study high pure oxides (BaC03, S1CO3, Ti02) were mixed in stoichiometric proportion, then shaped by -uniaxial pressing method and sintering various temperatures (1250 °C, 1300 °C ve 1350 °C). Phase identification and microstractural analysis were carried out X-ray diffraction and SEM. The effect of Ba/Sr ratio on electrical properties of BST were obtained with electrical characterization.