WEB tabanlı programlama dillerinin değerlendirilmesi ve performans analizi
The evaluation WEB based programming languages and performance analysis
  1. Tez No: 169292
  2. Yazar: FERHAT BAĞÇACI
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ASAF VAROL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Web tasarımı, Web programlama, Performans analizi IX, Web design, Web programming, Performance analysis X
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik-Bilgisayar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 121
Özet
ÖZET WEB TABANLI PROGRAMLAMA DİLLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE PERFORMANS ANALİZİ Ferhat BAĞÇACI Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik-Bilgisayar Eğitimi Anabilim Dalı 2005, Sayfa: 112 Bu tez çalışmasında, web tabanlı programlama dilleri konusunda yapılan araştırmalar ve yöntemler incelenmiş ve incelemeler sonucunda genelde web tabanlı programlama için ASP, PHP, ve CGI dillerinin kullanıldığı görülmüştür. Ayrıca bu programlama dillerinin ortak özellikleri olan web tabanlı yazılımlara genel bakış, avantajları ve dezavantajları, çalışma prensipleri, kullanım alanları, bakım ve kurulum kolaylıkları vs. yönünden bir değerlendirilmesi verilmiştir. Bunun yanı sıra, ASP, PHP ve CGI web programlama dillerinin her biri ile ayrı ayrı hazırlanan 5 farklı uygulamanın sonuçları birbirleri ile karşılaştırılarak, hız açısından hangi programlama dilinin daha hızlı olduğu saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE EVALUATION OF WEB BASED PROGRAMMING LANGUAGES AND PERFORMANCE ANALYSIS Ferhat BA?ÇACI Firat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Electronic and Computer Science 2005, Page: 112 In this thesis, we examine the methods and the researches about the web based programming languages and it is seen that ASP, PHP and CGI are used mostly for web based programming. Also a general evaluation is given for the examined web based programming languages according to their common features, advantages, disadvantages, working principles, application areas, maintenance, set up conveniences. Moreover, it is compared the web based programming languages according to their working performances with five different application samples which are prepared by us using ASP, PHP and CGI.