Bilgisayar ağları ve internet üzerinden başka bir bilgisayarın kontrolü
Remote control of a computer via internet and computer networks
  1. Tez No: 169357
  2. Yazar: FATİH ERTAM
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. HANİFİ GÜLDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Uzaktan kontrol, mikro denetleyici, veri iletişimi, bilgisayar ağlan, Remote control, microcontroller, data communication, computer networks vm
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik-Bilgisayar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
ÖZET BİLGİSAYAR AĞLARI VE İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞKA BİR BİLGİSAYARIN KONTROLÜ Fatih ERTAM Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik-Bilgisayar Eğitimi Anabilim Dalı 2005, Sayfa: 55 Bu tez çalışmasında, bilgisayar ağlan ve internet üzerinden uzaktaki bir bilgisayarın güç sistemi kontrol edilerek; kapalı durumda bulunan bilgisayarın açılması, açık olan bilgisayarın kapatılması ya da yeniden başlatılması sağlanmıştır. Bu uygulamanın hazırlanması yazılım ve donanım olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilmiştir. Yazılım olarak web tabanlı programlama dillerinden ASP ve PHP ile ayrı ayrı iki yazılım geliştirilmiştir. Bu yazılımlardan herhangi birisi kullanılarak uzaktaki sunucu bilgisayarın seri portuna, gerçekleştirilmek istenilen bilgi gönderilmiştir. İkinci aşamada uygulamanın donanım kısmı hazırlanmıştır. Sunucu bilgisayarın seri portuna gelen bilgiyi alıp işleyebilecek mikro denetleyicin* bir devre tasannu gerçekleştirilerek bağlanmıştır. Gelen veri işlendikten sonra bu devreye bağlı hedef bilgisayarın ana kartı üzerindeki güç sistemini harekete geçirecek pinlerine istenilen işlem komutlan gönderilmiş ve uygulama başanyla tamamlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT REMOTE CONTROL OF A COMPUTER VIA INTERNET AND COMPUTER NETWORKS Fatih ERTAM Firat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Electronic and Computer Science 2005, Page: 55 In this thesis, a computer is controlled, turned on, turned off or rebooted, by a remote computer via internet. This is achieved in two stages as software and hardware. Software is developed by using web based programming languages ASP and PHP. The required command is sent to the serial port of the remote host computer by using one of the developed software. A Hardware is designed and connected to the serial port of the host computer. This hardware consists of a microcontroller and receives and process the data received. When the data is received and processed one of the commands turn on, turn off or reboot is sent to the pins of the power system on the main board of the target computer.