Elazığ ve Malatya yöresi su samurlarının Lutra lutra (Mammalia: Carnivora)'nın taksonomik yönden incelenmesi
Taxonomic investigation of otters Lutra lutra (Mammalia: Carnivora) in Elazığ and Malatya regions
- Tez No: 169391
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. AKIN TEMİZER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Lutra Intra, taksonomi, morfoloji, biyometrik karakterler, kafatası
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 39
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi ELAZIĞ VE MALATYA YÖRESİ SU SAMURLARININ LUTRA LUTRA (MAMMALIA: CARNIVORAyNIN TAKSONOMİK YÖNDEN İNCELENMESİ Figen TOPAL Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilin Dalı 2005, Sayfa: 32 Elazığ ve Malatya yöresinde değişik lokalitelerden elde edilen Lutra hctra (Lutra Intra Linnaeus, 1758) türüne ait kafatası (5 dişi ve 4 erkek) ve post (4 dişi ve 3 erkek) karakterleri incelenmiştir. Morfolojik ve biyometrik karakterlerin karşılaştırılmasında Mann-Whitney U testi kullanılmıştır. Yapılan test ile, cinsiyet gruplarının ortalamalarının karşılaştırılmasında kafatası özellikleri bakımından eksorbital genişlik ve üst molar diş sırası uzunluk ölçüleri istatistiki olarak farklılık göstermiştir (PO.05).
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis TAXONOMIC INVESTIGATION OF OTTERS LUTRALUTRA (MAMMALIA: CARNIVORA) IN ELAZI? AND MALATYA REGIONS Figen Topal Firat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology 2005, Page: 32 The skull (5 females and 4 males) and skin characteristics (4 females and 3 males) of Lutra Intra (Lutra Intra Linnaeus, 1758) obtained from different locations of Elazığ and Malatya regions have been examined. Mann-Whitney U test was used in comparison of morphology and biometric characteristics.