Beton asfalt kaplamalarda rijistik modülünün Shell metodu ve inderek çekme metodu ile karşılaştırılması
Comparing the stiffness modul's of asphalt concrete by using Shell method and indirect tensile method
  1. Tez No: 169392
  2. Yazar: FATİH ZAİMOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF. BEKİR YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Marshall Deneyi, Rijitlik Modülü, Shell Metodu, indirek Çekme Metodu IX
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 47
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi BETON ASFALT KAPLAMALARDA RİJİTLİK MODÜLÜNÜN SHELL METODU VE İNDİREK ÇEKME METODU İLE KARŞILAŞTIRILMASI Fatih ZAİMOĞLU Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 2005, sayfa : 37 Bu çalışmada, asfalt betonunun farklı sıcaklıklardaki (0°C, 10°C, 20°C, 30°C, 40°C) rijitlik modülü araştırılmıştır. Bu amaçla hazırlanan Marshall numuneleri üzerinde indirek çekme deneyi yapılmıştır, indirek çekme deneyinden önce numuneler deney sıcaklığında 2 saat bekletilmiştir. Karışımın rijitliğine etki eden parametreler, karışım içindeki agreganın hacimsel konsantrasyonu ve bitüm rijitliğidir. Karışımın rijitliği agreganın hacimsel konsantrasyonu ve bitümün rijitliğinin artmasına bağlı olarak artmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis COMPARING THE STIFFNESS MODUL'S OF ASPHALT CONCRETE BY USING SHELL METHOD AND INDIRECT TENSILE METHOD Fatih ZAİMO?LU Fırat University Graduate School of Science and Technology Department of Civil Engineering 2005, page : 37 In this study, stiffness modul of asphalt concrete was investigated at different temperatures. For this purpose, indirect tensile test experiments were applied on prepared marshall's samples. The samples were kept 2 hours at experiment temperatures before applying the indirect tensile test. Volume concentration of aggregate in the asphalt mix and the stiffness of bitumen are the parameters that influence the stiffness of the mix. The stiffness of the mix was increased when the volume concentration of aggregate and the stiffness of bitumen was increased. Keywords :Marshall Test, Stiffness modul, Shell Method, Indirect tensile test X