Kurumsal uygulamalar için bir yazılım çerçevesi: AIF
A framework for enterprise applications: AIF (application independent framework)
  1. Tez No: 169561
  2. Yazar: BURAK ARIK
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. ATA ÖNAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Kurumsal Yazılım Çerçeveleri, Yazılım Mimarisi, Nesne Tabanlı Programlama, Tasarım Kalıplan, Enterprise Frameworks, Software Architecture, Object Oriented Programming, Design Patterns
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 141
Özet
ÖZET Kurumsal Uygulamalar İçin Bir Yazılım Çerçevesi : AIF(Uygulama Bağımsız Yazılım Çerçevesi) ARIK, Burak Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Doç. Dr. Ata ÖNAL Ocak 2005, 126 Sayfa Kurumsal firmalar, kendi ihtiyaçlarına cevap verecek birçok uygulama geliştirmektedir. Günümüzde bu uygulamalardan beklentiler gittikçe artmaktadır. Ayrıca bakım ve verimlilik açısından tekrar kullanılabilirlik önem kazanmaya devam etmektedir. Bu beklentilere, çevre ihtiyaçlarına ve gelişmelere hızlı cevap verecek esnek, modüler ve uluslararası standartlara uygun bir uygulama çerçevesine ihtiyaç duyulmaktadır. J2EE platformu üzerine kurulu bir uygulama mimarisi olan AIF (Application Independent Framework), bu ihtiyaç ve beklentilere cevap verebilmek amacıyla geliştirilmiştir. AIF, çok katmanlı mimariyi destekleyen, temel uygulama ihtiyaçlarının (Kanal / Uygulama / Kullanıcı / Oturum Yönetimi, Yetkilendirme, îzleme, vb..) yam sıra kurumsal servisler de sunan (İş Akışı, Görev Yönetimi, Süreç Yönetimi, vb..) bir uygulama çerçevesidir. Çerçevenin sunduğu bu hizmet ve servislerin bir kısmı çağrılabilir bir kütüphane olarak diğer kısmı ise şablon (soyut sınıflar) olarak sunulmaktadır.
Özet (Çeviri)
vıı ABSTRACT A Framework for Enterprise Applications : AIF(AppIication Independent Framework) ARIK, Burak MSc in Computer Engineering Supervisor : Assoc. Prof. Dr. Ata ÖNAL January 2005, 126 pages Corporations are developing various applications to meet their requirements while expectations for these applications are rapidly increasing. Reusability keeps its importance in aspects of maintenance and efficiency. An application framework which is flexible, modular and compatible with the international standards is required to satisfy these expectations, the needs of the environment and the current developments. AIF (Application Independent Framework) which is based on J2EE configuration is developed for this purpose. AIF is an application framework that supports multilayer architecture and provides corporate services (workflow, job management, process management, etc.) apart from serving the basic application requirements (channel/application, user, session management, authorization, monitoring, etc.). Some of the services that are provided by this configuration are presented as a retrievable library whereas some of them are presented as abstract classes.