Controlled release from rhamnolipid microcapsules
Rhamnolipid mikrokapsüllerinden kontrollü salınım
  1. Tez No: 169571
  2. Yazar: SEVİLHAN YALNIZ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. SÜMER PEKER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya Mühendisliği, Chemical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: ramnolipid, laktik asit, pulsatile salgılama, jel matris, Rhamnolipid, lactic acid, pulsatile release, gel matrix
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
V ÖZET RAMNOLİPİD MÎKROKAPSÜLLERİNDEN KONTROLLÜ SALINIM YALNIZ, Sevilhan Yüksek Lisans Tezi, Kimya Mühendisliği Bölümü Tez danışmam: Prof. Dr. Sümer Peker Şubat 2005, 105 sayfa Bu tezde rhamnolipid mikrokapsüllerinden laktik asitin kontrollü salgılanması araştırılmıştır. Salgılanma mekanizmasının değerlendirilmesi, rhamnolipid ve laktik asitin oluşturduğu sistemin tanıtılması ve bu sistemden laktik asitin salgılanmasını kapsamaktadır. Taramalı elektron mikroskobunda alman görüntüler, rhamnolipidlerin küresel mikrokapsül oluşturduğunu laktik asidin varlığında ise oluşan mikrokapsüllerin bir jel matris içinde tutuklandığım göstermiştir. Salınım sırasında alman örneklerde UV Spektrofotometresinde yapılan laktik asit tayinlerinde salınımın periyodik olduğu gözlenmiştir. Salgılama üzerine pH ve R2/R1 oranının etkisi parametrik olarak incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
vıı ABSTRACT CONTROLLED RELEASE FROM RHAMNOLIPID MICROCAPSULES YALNIZ, Sevilhan Master of Science Thesis, Chemical Engineering Department Supervision Prof. Dr. Sümer Peker Şubat 2005, 105 pages In this thesis, controlled release mechanism of lactic acid from rhamnolipid microcapsules is investigated. The evaluation of release mechanism comprises, the presentation the formation of the system with rhamnolipid and lactic acid and release of lactic acid from this system. Scanning electron microscobe images show the formation of spherical microcapsules when rhamnolipid is used alone. Interaction of rhamnolipids with lactic acid cause the microcapsules to be embedded in a gel matrix. Analysis of lactic acid in the samples in UV Spectrophotometer showed release regime is pulsatile. The effect of R2/R.1 ratio and pH on the release behavior is investigated in this thesis.