Kablolu haberleşme kulelerinin hesabı
Analysis of guyed towers
  1. Tez No: 169578
  2. Yazar: RAŞİT DUR
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. AYHAN NUHOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Kablolu haberleşme kuleleri, EAI-222-F standardı, Sonlu elemanlar metodu, Rüzgâr yükleri, Geometrik non-lineer statik analiz, Guyed towers, EAI-222-F, finite element method, a single and multi level guyed towers, wind-loading, Geometrical nonlinear static analysis
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 98
Özet
ÖZET KABLOLU HABERLEŞME KULELERİNİN HESABI DUR,Raşit Yüksek Lisans Tezi, inşaat Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Yrd. Doç. Dr. Ayhan NUHOĞLU Ocak 2005, 78 sayfa Bu tezde, kablo destekli yüksek haberleşme kuleleri ve bu tür yapıların geometrik nonlineer statik analiz yöntemleri incelenmiştir. Öncelikle kablolu haberleşme kulelerinin geometrileri, tipleri, malzeme özellikleri ve inşaat aşamaları hakkında bilgiler verilmiştir. Daha sonra kablolu haberleşme kulelerinin dizaynı anlatılmış ve EAI- 222-F standardına göre öngerilme, rüzgâr ve buz yüklerin hesaplanması esasları açıklanmıştır. Bu konuda literatürde mevcut çalışmalar özetlenmiş ve sonlu elemanlar metoduna göre analiz yapan iterativ yöntemler tanıtılmıştır. Kablo, kafes ve çerçeve elemanlardan oluşan karma sistemlerin geometrik nonlineer statik analizini yapabilen noktasal iterativ işlemleri esas alan hesap prosedürü ve bu prosedürü içeren bilgisayar programı açıklanmıştır. Çalışmanın sonunda, farklı şiddetlerdeki rüzgâr yükü tesirinde olan ve literatürden alman çeşitli kablolu haberleşme kulelerinin geometrik non-lineer statik analizleri yapılmıştır. Noktasal iterativ işlemlerle elde edilen sonuçlar sunulmuş ve karşılaştırmalı olarak değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
vıı ABSTRACT ANALYSIS OF GUYED TOWERS DUR,Raşit MSc in Civil Eng Supervisor: Assit. Prof. Dr. Ayhan NUHO?LU January 2005, 78 pages In this thesis, nonlinear geometric static analysis procedures of guyed towers are investigated. First of all, geometry, classification, material types and constructions of guyed towers are given. Then, the modelings of guyed towers are described by using loading procedures wind, pre-stress and ice of EAI-222-F codes which is concerned with the design and analysis of guyed towers. In case of good understanding about the responses of guyed towers some examples which were done before are given and presented in a comparative fashion. Finite element method is described and procedure iterative processes are expressed. The computer program that analysis the cable, truss and frame hybrid systems by point iterative process method is explained. In conclusion, several types of guyed towers are analyzed under different wind-loading and the responses of guyed towers are shown. And the results that calculated by point iterative processes respectively have been compared by each other.