Ionic Pd(II) complexes containing the bis (diphenylthiophosphinyl) methane
Bis (difeniltiyofosfinil) metan ligandlı iyonik Pd(II) kompleksleri
  1. Tez No: 169581
  2. Yazar: SELMİN YANAR
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. SEVİL İRİŞLİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Fosfin kalkojenid, bis(difeniltiyofosfinil)metan, palladyum kompleksleri, Phosphine chalcogenide, bis(diphenyltWophosphinyl)methane, palladium complexes
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
ÖZET BİS(DİFENİLTİYOFOSFİNİL)METAN LİGANDLI İYONİK Pd(II) KOMPLEKSLERİ Selmin YANAR Yüksek Lisans Tezi, Kimya Bölümü Tez Yöneticisi : Doç. Dr. Sevil İRİŞLİ Ağustos 2005, 73 sayfa Bu çalışmada genel formülü [Pd(L-L)(dppmS2)](C104)2 olan üç yeni iyonik Pd(II) kompleksi sentezlenmiştir [dppmS2= Ph2P(S)CH2P(S)Ph2 ; L-L= dppm (Ph2PCH2PPh2), dppe (PI12PCH2CH2PPI12), dppp (Ph2PCH2CH2CH2PPh2)]. PdCI2 den çıkılarak, başlangıç kompleksleri olan PdC^COD (COD: 1,5- siklooktadien), Pd(L-L)Cİ2 ve bis(difeniltiyofosfinil)metan (dppmS2) literatür bilgilerine göre sentezlenmiştir. Pd(L-L)Cİ2 ve dppmS25 nin CH2CI2 içerisindeki çözeltisine NaClC^.BbO' m (CE^CO' daki çözeltisi eklenerek aşağıdaki tepkime akışı gerçeldeştirilmiştir. Ph, dppmS,, NaCI04.H,0 Pd(L-L)CI2 2 4 2 CH2CI2/(CH3)2CO (C104)2 (L-L)= dppm, dppe, dppp (L-L)= dppm (1), dppe(2), dppp{3) Oluşan üç yeni kompleks (1, 2, 3) ^P^HJ-NMR, İR ve elementel analiz ile yapıları aydınlatılmıştır.(l) ve (3) no Tu komplekslerin yapıları X ışını kırınım verileri ile desteklenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT IONIC Pd(II) COMPLEXES CONTAINING THE BIS(DIPHENYLTmOPHOSPHTNYL)METHANE YANAR, Selmin Master Thesis in Chemistry Supervisor : İRİŞLİ Sevil, Associate Professor August 2005, 73 pages In this study, three new ionic palladium(II) complexes of the general formula [Pd(L-L)(dppmS2)](C104)2 have been synthesized [dppmS2: Ph2P(S)CH2P(S)Ph2 and L-L: dppm (Ph2PCH2PPh2), dppe (Ph2PCH2CH2PPh2), dppp (Ph2PCH2CH2CH2PPh2)]. Starting complexes, PdCl2COD (COD: 1,5-cyclooctadiene), Pd(L-L)Cl2 and bis(diphenylthiophosphinyl)methane (dppmS2) have been prepared according to the method given in the literature. Then, to solution of Pd(L-L)Cl2 and dppmS2 in CH2C12 were added to the solution of NaC104.H20 in (CH3)2CO. Pd(L-L)CI2 dppmS2, NaCI04.H20 CH2C!2/(CH3)2CO (CI04)2 (L-L)= dppm, dppe, dppp (L-L)=dppm(1),dppe(2),dppp(3) All the new compounds (1, 2, 3) were characterized Q 1 t P{ H}-NMR, IR spectroscopy and elemental analysis. The structures of (1) and (3) complexes were supported by X-ray diffraction.