Graflarda zedelenebilirlik kavramı
The concept of graphs vulnerability
  1. Tez No: 169586
  2. Yazar: İLKNUR BÜYÜKKUŞCU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ALPAY KIRLANGIÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Vulnerability, Integrity
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 38
Özet
Bu tezin birinci bölümünde, iletişim ağlarındaki zedelenebilirlik kavramı incelenmiş ve bir zedelenebilirlik ölçümü olan bütünlük kavramının tanımı verilmiştir. Ardından, bütünlük ölçümü için bugüne değin elde edilen bazı teoremler ve sonuçlar verilmiştir. İkinci bölümde, binomial ağaç graf ve double vertex graf tanımlan verildikten sonra B2, B3, B4 binomial ağaç graflarının double vertex graflarının bütünlük değerleri bulunmuştur.Anahtar Sözcükler : Zedelenebilirlik, bütünlük.
Özet (Çeviri)
In first part of this thesis, the concept of vulnerability has been studied and integrity -a measurement of vulnerability- has been defined. After this definition some results and theorems releated with integrity has been given. In second part of this thesis, the concept of binomial tree graphs and double vertex has been defined. The Integrity of double vertex of binomial tree graphs, B2, B3, B4 are calculated.