Emirler-klavuzlu (Kahramanmaraş) civarı tersiyer istifinin mikropaleontolojik özellikleri ve ortamsal yorumu
Micropaleontological and enviromental of tersier stack is interpretioned in the region of emirler-kılavuzlu (Kahramanmaraş)
- Tez No: 169969
- Danışmanlar: PROF.DR. ÜMİT ŞAFAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Jeoloji Mühendisliği, Geological Engineering
- Anahtar Kelimeler: Tertiary, Ostracod, palaeoenvironment, Kahramanmaraş II
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 75
Özet
öz YÜKSEK LİSANS TEZİ EMİRLER - KILAVUZLU (KAHRAMANMMARAŞ) CİVARI TERSİYER İSTİFİNİN MİKROPALEONTOLOJİK ÖZELLİKLERİ ve ORTAMSAL YORUMU Aynur MÎLLÎ ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSİTÜSÜ JEOLOJÎ MÜHENDİSLİĞİ ANA BİLİM DALI Danışman : Prof.Dr. Ümit ŞAFAK Yd: 2005, Sayfa: 73 Jüri : Prof.Dr. Ümit ŞAFAK Prof.Dr.Atike NAZİK Yrd.Doç.Dr.Güldemin ÖĞRÜNÇ Çalışma alam Emirler, Kılavuzlu (Kahramanmaraş) civarım kapsar. Bu çalışma, Kahramanmaraş havzasında yüzeyleyen Menzelet, Karataş ve Güredin Formasyon'ları olarak tanımlanan birimlerinde gerçekleştirilmiştir. Yapılan araştırma boyunca 8 ölçülü stratigrafîk kesit ölçülerek, ölçülü kesitlere ait 91 örnekten laboratuvarda yıkama işlemi ile tayin edilmiştir. 5 cins ve 1 1 ostrakod türü ve 3 cins ve 6 planktik foraminifer türünün her birinin sistematikteki yerleri belirlenmiştir. Fosillerin ölçülü stratigrafîk kesitlerde dağılımları yapılarak, genelleştirilmiş stratigrafîk kesitlerdeki yerleri gösterilmiştir. İnceleme alam birimlerinin litolojik özellikleri ve fosillerin dağılımı incelenerek çalışma alanının paleoortamsal yorumu yapılmıştır. Anahtar Kelimden Tersiyer, Ostrakod, paleoortam, Kahramanmaraş
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MICROPALEONTOLOGICAL and ENVIRONMENTAL OF TERSIER STACK IS INTERPRETIONED IN THE REGION OF EMİRLER - KILAVUZLU (KAHRAMANMARAŞ) Aynur MÎLLÎ DEPARTMENT OF GEOLOGICAL ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA :Prof.Dr. Ümit ŞAFAK Supervisor Year. 2005, Pages: 73 Prof.Dr. Ümit ŞAFAK Jury Prof.Dr. Atflce NAZİK YardDr. Güldemin Ö?RÜNÇ The studied area is located in Emirler, Kılavuzlu (Kahramanmaraş) araund. This study is realized on Menzelet, Karataş, Guredin, formations Kahramanmaraş basin. During this study, 8 stratigraphic sections have been measured and 91 samples have been collected and they have been washed and determined. As a result of these studies, 5 genera and 9 species from ostracod, 2 genera and 3 species from planktic foraminifers were described in same samples. Distribution of measured have been shown on the columnar section by using distribution of microfossils stratigraphic sections. Paleoenvironmental interpretation of the study area have been explained by using fossils fauna, and lithological features.