İstatistiksel limit noktaları
Statistical limit points
- Tez No: 170034
- Danışmanlar: PROF.DR. CİHAN ORHAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Density, statistical convergence, satistical limit and cluster points, A-statistical convergence, A-satistical limit and cluster points, lacunary sequence, lacunary statistical convergence, lacunary satistical limit and cluster points, statistical limit superior and limit inferior, A-statistieal limit superior and limit inferior
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi tSTATİSTÎKSEL LÎMÎT NOKTALARI Filiz KOCABIYQC Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Cihan Orhan Bu tez beş bölümden oluşmaktadır.ilk bölüm giriş kısmına ayrılmıştır. İkinci bölümde bir reel sayı dizisi için istatistiksel yakınsaklık kavramı ve bu kavrama ilişkin özelikler verilmiştir. Üçüncü bölümde bir sayı dizisi için istatistiksel limit noktaları, istatistiksel değme noktalan kavramları, aralarındaki ilişki ve bazı sonuçlar verilmiştir. Dördüncü bölümde ikinci ve üçüncü bölümdeki kavramlar A-istatistiksel yakınsaklık, A-istatistiksel limit ve değme noktalan kavramlarına genişletilerek incelenmiştir. Son bölümde ise bir sayı dizisi için istatistiksel üst ve alt limit kavranılan ve bunların A-istatistiksel benzerleri verilmiştir. 2005, 50 sayfa ANAHTAR KELİMELER: Yoğunluk, istatistiksel yakınsaklık, istatistiksel limit ve değme noktalan, A-istatistiksel yakınsaklık, A- istatistiksel limit ve değme noktalan, lacunary dizisi, lacunary istatistiksel yakınsaklık, lacunary istatistiksel limit ve değme noktalan, istatistiksel üst ve alt limit, A-istatistiksel üst ve alt limit.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis STATISTICAL LIMIT POINTS Filiz KOCABIYDC Ankara University Graduate School of Naturel Applied Sciences Department of Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Cihan Orhan This thesis consists of five chapters. The first chapter addresses the introduction part. In chapter two, we study the idea of statistical covergence for a real number sequence and present some properties of it. Then in chapter three, we examine the concepts of statistical limit and statistical cluster points for a real number sequence and give the relationship between them. In chapter four, we consider A-statistical analogs of the results given in chapter two and three. In the final section, we study the concepts of statistical limit superior and limit inferior as well as A-statistical analogs of these results. 2005, 50 pages