Ba uzayları üzerinde Hilbert ve Riesz dönüşümleri
Hilbert and Riesz transformation on Ba spaces
- Tez No: 170078
- Danışmanlar: DOÇ.DR. AYHAN ŞERBETÇİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Ba Uzayları, Singüler integraller, Hubert dönüşümü, Ricsz dönüşümü
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 86
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi Ba UZAYLARI ÜZERİNDE HILBERT VE RIESZ DÖNÜŞÜMLERİ Eylem ASLAN Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı Danışman: Doç. Dr. Ayhan ŞERBETÇİ Bu tez, beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm giriş kısmına ayrıldı ve burada tez hakkında genel bilgiler verildi, ikinci bölüm çalışmada geçen tanım, teorem ve açılmaları içermektedir. Üçüncü bölümde Ba uzayları ve onların alt uzayları olan aB uzayları tanıtıldı. Ayrıca bu uzaylara ilişkin ayrılabilirlik, normun mutlak sürekliliği ve kompaktlık özellikleri gösterildi. Dördüncü bölümde önce Hubert dönüşümü tanıtıldı ve sonra Ba uzayları üzerinde Hubert dönüşümünün sınırlılığı hakkında gerek ve yeter koşullar verildi. Son bölümde ise İR" de Singülcr integraller, Calderon-Zygmund operatörü ve Ricsz dönüşümü incelendi ve Ba uzaylarında Ricsz dönüşümünün sınırlılığı verildi. 2005, 83 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis HILBERT AND RIESZ TRANSFORMATION ON Ba SPACES Eylem ASLAN Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mathematics Supervisor: Doç. Dr. Ayhan ŞERBETÇİ This thesis consists of five chapters. The first chapter is devoted to introduction and general informations about thesis are given. The second chapter contains definitions, theorems aiid lemmas necessary for the study. In the third chapter Ba and it: subspaccs aB spaces arc introduced. Furthermore separability, absolute continuity of the norm, compactness properties of these spaces arc shown. In the fourth chapter Hubert transformation is introduced and the necessary and the sufficient conditions for the boundedness of the Hubert transformation on Ba spaces arc given. In the last chapter Singular integrals on IR", Caldcron-Zygmund operator and Ricsz transformation arc examined and the necessary and sufficient conditions for boundedness of the Ricsz. transformation on Ba spaces arc given. 2005, 83 pages Key Words : Ba spaces. Singular integrals, Hilbcrt transformation, Ricsz transformation.