Bazı deltasal çekirdekli integral operatörlerinin yaklaşım özellikleri
Approximation properties of some integral operators with delta kernel
  1. Tez No: 170077
  2. Yazar: SİBEL ARSLANTAŞ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. FATMA TAŞDELEN YEŞİLDAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Dirac Function, Poisson Kernel, Abel Poisson Kernel, Fejer Kernel, Gauss Weierstrass Kernel, Module of Continuity
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 72
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi BAZI DELTASAL ÇEKİRDEKLİ INTEGRAL OPERATÖRLERİNİN YAKLAŞIM ÖZELLİLERİ Sibel ARSLANTAŞ Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı Danışman: Yrd.Doç. Dr. Fatma TAŞDELEN YEŞÎLDAL Sekiz bölümden oluşan bu tezin birinci ve ikinci bölümlerinde deltasal çekirdeğin tanımı yapılarak bu çekirdeklere örnekler verilip bazı özellikleri üzerinde durulmuştur. Üçüncü bölümde integral operatör aileleri ve yaklaşım özellikleri incelenmiştir. Dördüncü ve beşinci bölümlerde sırasıyla Lx ve Lp uzaylarında olan fonksiyonların süreklilik modülü tanımlanıp özellikleri incelenmiştir. Bu uzaylarda olan fonksiyonların karakteristik noktalan tanımlanmıştır. Altıncı bölümde deltasal çekirdekli konvolisyon operatörleri tanımlanıp bu operatörlerin sürekliliği incelenmiştir. Aynca Deltasal çekirdeğin genel tanımı verilmiştir. Yedinci ve sekizinci bölümlerde sırasıyla Lt ve Lp uzaylarında olan fonksiyonların karakteristik noktalarında ve bu uzayların normlarında yakınsaklığı incelenmiştir. 2005, 66 sayfa Anahtar Kelimeler : Dirac Fonksiyonu, Poisson Çekirdeği, Abel Poisson Çekirdeği, Fejer Çekirdeği, Gauss Weierstrass Çekirdeği, Süreklilik Modülü
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis APPROXIMATION PROPERTIES OF SOME INTEGRAL OPERATORS WTTH DELTA KERNEL Sibel ARSLANTAŞ Ankara University Institute of Science Department of Mathematics Supervisor : Assist Prof. Dr. Fatma TAŞDELEN YEŞÎLDAL This thesis consists of eight sections. Along with the definition of delta kernel, some kernel samples and their characteristics are given in the first and second section. Integral operator families and their approximation characteristics are evaluated in the third section. In the fourth and fifth sections, the continuity module of the amotions in the i, and Lp space are evaluated respectively, and the characteristics of the continuity modules are defined. Moreover, the characteristic points of the functions in these spaces are defined. The sixth section consists of the definition of the delta kernel convolution operators and the evaluation of these operators. A general definition of delta kernel is also given in this section. In the seventh and eight sections, the convergence of the functions in the £, and Lp space regarding their characteristic points and the space norms are evaluated. 2005,66 pages