Kıbrıs kanyonunu florası üzerine bir araştırma
A research on the flora of Cyprus canyon
- Tez No: 170097
- Danışmanlar: DOÇ.DR. LATİF KURT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Flora of Turkey, Central Anatolia, Ankara. u
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 76
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi KIBRIS KANYONU'NUN FLORASI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA Gülden ÇEÇEN Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Danışman: Doç.Dr. Latif KURT Bu çalışmada 2003-2004 yıllarında Kıbrıs Kanyonu'nun bitki florası çıkarılmıştır. Ankara'nın güneydoğusunda yer alan araştırma bölgesi yan kurak, çok soğuk bir Akdeniz ikliminin etkisi altındadır. Araştırma bölgesinin florası 51 familya ve 185 cinse bağlı 287 türü kapsar. 14 tür ise B4 karesinde ilk defa tanımlanmıştır. Türlerin fito coğrafik bölgeleri tanımlanmış olup %14.46 Ir-Tur, %9.09 Euro-Sib, %4.95 Akdeniz, 4.13 End. Ir-Tur kökenlidir. En yaygın familyalar ise şöyledir; Compositae(36), Labiatae(28), Leguminosae(21), Rosaceae(20), Umbelliferae(15), Cruciferae(14) dir. 2005,69 sayfa Anahtar Kelimeler : Türkiye Florası, İç Anadolu, Ankara i
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis A RESEARCH ON THE FLORA OF CRYPUS CANYON Gülden ÇEÇEN Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Latif KURT The study was carried out in 2003-2004 on the flora of Crybrus Canyon area. The study area which is located in the southeast part of Ankara is under the effective control of semi-arid and very cold type of Mediteranenan climate. The flora of ssstudy area consists of 287 species which belong to 51 families and 185 genera. 14 species from B4 squares are recorded for the first time. The fhytogeografik regions of species have been determined %14.46 Ir-Tur, %9.09 Euro-Sib, %4.95 Akdeniz, %4.13 End. Ir-Tur of the total are endemic for Turkey. The widespread families are as fallows; Compositae(36), Labiatae(28), Leguminosae(21), Rosaceae(20), Umbelliferae(15), Cruciferae(14). 2005, 69 pages