Ballıdağ Florası (Kastamonu/Daday)
Flora of Ballıdağ
- Tez No: 170096
- Danışmanlar: PROF.DR. OSMAN KETENOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Kastamonu, Balhdağ, Flora, Vegetation
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 108
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi BALLIDAG FLORASI (Kastamonu-Daday) Kudret Betül GÜNEY Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Osman KETENOĞLU Bu çalışma ile 2003-2004 yılları arasında Ballıdağ'ın florası tespit edilmiştir. Araştırma alanı Kastamonu ili'nin kuzey-batısında, Daday - Azdavay ilçeleri arasında yer almaktadır. Bölge Akdeniz İklim özelliği göstermektedir. Araştırma alanının florası 75 familyaya ait 193 cins ve 564 takson içermektedir. Türlerin fitocoğrafik bölgelere göre dağılımı; Bilinmeyen %39, Avrupa-Sibirya %23, Geniş %13, İran-Turan, %10, Öksin %8, Akdeniz %5 Doğu Akdeniz %2, Hirkano-Öksin %1, Kozmopolit %1 olarak bulunmuştur. En geniş yayılış gösteren familyalar sırasıyla: Asteraceae (%13), Poaceae (%8), Rosaceae (%6) Fabaceae (%6), Lamiaceae (%6), Apiaceae (%6), Brassicaceae (%4) şeklinde sıralanmaktadır. 2005, 99 sayfa Anahtar Kelimeler : Kastamonu, Ballıdağ, Flora, Vejetasyon i
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis FLORA OF BALLIDA? (Kastamonu-Daday) Kudret Betül GÜNEY Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Biology Supervisor: Prof. Dr. Osman KETENO?LU This study was carried out on the flora of the Balhdağ and its environs between the years 2003-2004. The study area is located between Daday and Azdavay counties. The climate of the study area, was estimated as Mediterranean. The flora of study area consists of 564 taxa which belong to 75 families and 193 genera. The phytogeographic regions of the species have been determinated as; Unknown %39, Euro-Siberian %23, Widespread %13, Irano-Turanian %10, Euxine %8, Mediterranean %5, East Mediterranean %2, Hyrcano-Euxine %1, Cosmopolitan % 1. The widespread families are as follows: Asteraceae (%13), Poaceae (%8), Rosaceae (%6) Fabaceae (%6), Lamiaceae (%6), Apiaceae (%6), Brassicaceae (%4). 2005, 99 pages