Sığırlarda Konjunktiva İle İlişkili Lenfoid Doku (CALT) üzerinde ışık ve elektron mikroskobik çalışmalar
Light and electron microscopic studies on Conjunctiva Associated Lymphoid Tissue (CALT) in cattle
  1. Tez No: 170600
  2. Yazar: ALEV GÜROL BAYRAKTAROĞLU
  3. Danışmanlar: PROF.DR. REŞAT NURİ AŞTI
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Veteriner Hekimliği, Veterinary Medicine
  6. Anahtar Kelimeler: Hypericum triquetrifolium, Hiperisin, Mikropropagasyon, Proliferasyon, Hypericum triquetrifolium, Hypericin, Micropropagation, Proliferation
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Histoloji ve Embriyoloji (Veterinerlik) Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 61
Özet
ÖZET Bu çalışmada, Hypericum triquetrifolium Turra. (Guttiferae)'nın in vitro mikroçoğaltılması ve bunların total hiperisin içeriği araştırılmıştır. Tohumlar hormonsuz, 9.8, 19.6, 39.2 ve 78.4 uM BAP içeren ortamlarda kültüre alınmıştır. En iyi çimlenme yüzdesi BAP m bulunmadığı ve 19.6 uM BAP içeren ortamdan elde edilmiştir. 25 uM BAP içeren ortamın proliferasyon için en iyi ortam olduğu saptanmıştır. Çalışmada in vitro çoğaltılan bitkilerin total hiperisin içerikleri de araştırılmıştır. En yüksek total hiperisin içeriği 1 0 uM BAP içeren besi ortamında yetişen bitkilerden elde edilmiştir. İn vitro çoğaltılan bitkilerin hiperisin içerikleri doğadan toplananlardan daha yüksek bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
VI SUMMARY In this study, in vitro micropropagation and total hypericin content of Hypericum triquetrifolium Turra. (Guttiferae) were investigated. The seeds were cultured in the mediums contain BAP free, 9.8 , 19.6, 39.2 and 78.4 uM BAP. The best germination percent were obtained BAP free and 19.6 uMBAP medium. For the proliferation, medium containing 25 uM BAP were the best. Total hypericin contents of in vitro micropropagated plants were also investigated. The highest total hypericin content were obtained in the plants that growth in the medium containing 1 0 uM BAP. Total hypericin contents of in vitro micropropagated were higher than collected from nature.