İlköğretim 8. sınıfta üreme konusunun bilgisayar destekli öğretiminin öğrenci başarısına etkisi
The effect of computer supported education, concerning in the 8th grade of primary school, on 'reproduction' unit student achievement
  1. Tez No: 170680
  2. Yazar: SEMİHA KARAKAYACI BAKIR
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. NURTEN EFE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Bilgisayar destekli öğretim, fen bilgisi öğretimi, üreme, The education supported with computer, science education, reproduction. u
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İlköğretim Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi İLKÖĞRETİM 8. SINIFTA ÜREME KONUSUNUN BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÖĞRETİMİNİN ÖĞRENCİ BAŞARISINA ETKİSİ Semiha KARAKAYACI (BAKIR) Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İlköğretim Anabilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Nurten EFE Bu çalışmada, ilköğretim okulları 8. sınıf Fen Bilgisi dersinde“üreme”ünitesinin öğretiminde Bilgisayar Destekli Öğretimin öğrenci başarısına etkisi araştırılmıştır. Araştırma Erzurum ili, Kocatepe İlköğretim Okulu'nda yürütülmüştür. Araştırmada veri toplama aracı olarak“Fen Bilgisi Başarı Testi”ve“Kişisel Bilgi Anketi”uygulanmıştır. Elde edilen sonuçlar, bağımsız gruplar t-testi ile bulunmuştur. Araştırma sonunda elde edilen sonuçlardan bilgisayar destekli öğretimin kullanılmasıyla öğrencilerin, Fen Bilgisi dersindeki akademik başarılarının olumlu yönde etkilendiği gözlenmiş, bu hususla ilgili olarak bazı önerilerde bulunulmuştur. 2006, 63 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis THE EFFECT of COMPUTER SUPPORTED EDUCATION, CONCERNING in the 8th GRADE of PRIMARY SCHOOL, on“REPRODUCTION”UNIT STUDENT ACHIVEMENT Semiha KARAKAYACI (BAKIR) Atatürk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Elementary Education Supervisor: Asst. Prof. Dr. Nurten EFE In this study, it was investigated the effect of the education supported with computer on education of“reproduction”unit of the Applied Science Lesson studied 8th class of primary school on student achievement. This research was performed in the Kocatepe primary school, Erzurum. It was carried out“the test of the applied science achievement”and“the personal information survey”as data collecting means. The results which were obtained were acquired with t-test of independent groups. In view of the results acquired at the end of the research it was observed that the education supported with computer affected the academic achievements positively in the science lesson of students and presented some suggestions regarding this point. 2006, 63 pages