Interactive classification of satellite image content based on query by example
Örneğe dayalı sorgulama ile uydu görüntü içeriğinin etkileşimli sınıflandırılması
  1. Tez No: 172265
  2. Yazar: ORAL DALAY
  3. Danışmanlar: PROF.DR. VOLKAN ATALAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Etkileşimli sınıflandırma, örneğe dayalı sorgulama, uzaktan algılama, doğrusal sınıflandırma, doku analizi, Interactive classification, query by example, remote sensing, linear clas sification, texture analysis IV
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
  13. Sayfa Sayısı: 72
Özet
ÖZ ÖRNEĞE DAYALI SORGULAMA ÎLE UYDU GÖRÜNTÜ ÎÇERÎĞÎNÎN ETKÎLESÎMLİ SINIFLANDIRILMASI Dalay, Oral Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Volkan Atalay Ocak 2006, 60 sayfa Uydu görüntü içeriği için anlamsal süzgeç oluşturma çabamız çerçevesinde kullanıcının köprü gibi belli bir coğrafik nesneyi içeren az sayıda görüntü alanlarını belirttiği ve ardından benzer nesneleri içeren görüntü alanlarına eriştiği bir yazılım geliştirilmiştir. Özellikle kullanıcı etkileşime dayalı veri çözümleme ile ilgilenilmektedir. Kullanıcı sınıflandırma işlemini etkileşim ve sonuçların görsel incelenmesi ile yönlendirmektedir. Bu amaçla iki adımlı bir işlem uyuguladık ve sonuçlar, çoğu gerçek olumluları korurken birçok olumsuzları elediğimizi göstermektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT INTERACTIVE CLASSIFICATION OF SATELLITE IMAGE CONTENT BASED ON QUERY BY EXAMPLE Dalay, Oral M.S., Department of Computer Engineering Supervisor : Prof. Dr. Volkan Atalay January 2006, 60 pages In our attempt to construct a semantic filter for satellite image content, we have built a software that allows user to indicate a few number of image regions that contains a specific geographical object, such as, a bridge, and to retrieve similar objects on the same satellite image. We are particularly interested in performing a data analysis approach based on user interaction. User can guide the classification procedure by interaction and visual observation of the results. We have applied a two step pro cedure for this and preliminary results show that we eliminate many true negatives while keeping most of the true positives.