Uzaktan algılama tekniği destekli tarımsal arazi bilgi sistemi tasarımı
Designing an agricultural land information system supporting by remote sensing technique
  1. Tez No: 172463
  2. Yazar: İCLAL MALDAN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. YUSUF KURUCU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Coğrafi bilgi sistemi(CBS), uzaktan algılama, arazi bilgi sistemi, Geographic information system (GIS), remote sensing, land information systems
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Toprak Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 116
Özet
V ÖZET UZAKTAN ALGILAMA TEKNİĞİ DESTEKLİ TARIMSAL ARAZİ BİLGİ SİSTEMİ TASARIMI İCLAL, Maldan Yüksek Lisans Tezi, Toprak Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Yusuf KURUCU Şubat 2006, 99 sayfa Bu araştırma projesinde coğrafi bilgi sistemi (CBS) kullanılarak tarımsal arazi bilgi sisteminin oluşturulması ve uygulanması amaçlanmıştır. Yeniköy ve Özbey köylerine ait 1/5000 ölçekli kadastral paftalar kullanılarak sayısal altlık harita oluşturulmuş Ve parsellere ait öznitelik bilgileri, toprak ve ayrımlı arazi kullammlan coğrafi bilgi sistemi katman mantığı içerisinde bilgisayar ortamına girilerek, bunların sorgulanmalarının yapılabileceği bir veri tabam oluşturulmuştur. Oluşturulan veri tabam kullanılarak mülkiyete, toprak özelliklerine ve arazi kullanım şekillerine göre tematik haritalar üretilmiş, yöreye ait kapsamlı parsel mülkiyet bilgüerinin sorgulanabileceği bir sayısal veri tabam elde edilmiştir. Ayrıca güncel bilgileri içeren arazi kullanım şekli LANDSAT 7 ETM uydu görüntüleri kullanılarak belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT DESIGNING AN AGRICULTURAL LAND INFORMATION SYSTEM SUPPORTING BY REMOTE SENSING TECHNIQUE MALDAN, İclal Msc. in Agriculture Eng. Supervisor: Ass. Prof Yusuf KURUCU February 2006, 99 pages This research project aims establishing and using an agricultural land information system by using geographic information system (GIS). A digital topographic maps was produced by using 1/5000 cadastral maps of a digital map of Yeniköy and Özbey villages, and attributes data of these maps. Soil and different land use were entered into the computer with a geographic system of layer logic, thus a database was created in which the application of the above attributes can be realized. Making use of the database created, thematic maps were produced based on the ownership, specifications of land use, thus a digital database was obtained by which comprehensive cadastral data can be queried. Separately, in order to determine the type of land use with current data, LANDS AT 7 ETM satellite images of the region were used.