İlköğretim sınıf öğretmenlerinin beden eğitimi dersine ilişkin tutumları Antalya örneği
- Tez No: 172764
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. CELAL TAŞKIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Spor, Education and Training, Sports
- Anahtar Kelimeler: Sınıf Öğretmeni, Beden Eğitimi ve Tutum IV, Teacher of The First Department Of Primary Education, Physical Education and Attitudes
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İnönü Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 88
Özet
İlköğretim Sınıf Öğretmenlerinin, Beden Eğitimi Dersine İlişkin Tutumları (Antalya Örneği) Yüksek Lisans Tezi, Osman PEPE, İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Haziran 2005. Danışman: Yrd. Doç. Dr. Celal TAŞKIRAN Özet : Bu çalışmanın amacı 2004-2005 eğitim ve öğretim yılı Antalya İlinde ilköğretim sınıf öğretmenlerinin beden eğitimi dersine ilişkin tutumlarını hizmet yılları ve cinsiyetleri açısından incelemektir. Çalışmada Antalya ili, ilçeleri ve köylerinde, ilköğretim okullarında görev yapmakta olan 240 öğretmene anket formu uygulanmıştır. Anket formu ilköğretim sınıf öğretmenlerinin beden eğitimi dersine ilişkin görüşleri dahilinde hazırlanan 21 sorudan oluşmaktadır. Elde edilen veriler SPSS 11 Windows paket programına kaydedilerek istatistiksel işlemler yapılmıştır. İstatistiksel işlemler olarak öğretmenlerin tutum oranlan yüzdeler halinde verilmiştir. Ayrıca öğretmenlerin cevap oranlan arasında fark olup-olmadığını anlamak için Kİ-KARE testi uygulanmıştır. Yorumlarda ise yüzdelik dağılımı ve 0.05 güven aralığı kabul edilerek anlamlılık düzeylerine bakılmıştır. İstatistiksel işlemler sonucunda ilköğretim sınıf öğretmenlerinin beden eğitimi dersine ilişkin tutum derecelerini cinsiyet ve hizmet yıllan açısından çok önemli derecede bir farklılık göstermediği bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
Abstract The purpose of this study is to determine the attitude of teachers on the physical education lessons of the first department of primary education during the academic year of 2004-2005 in Antalya. At this study, a questionnaire was applied to 240 teachers of the first department of primary education where is duty on city centre, towns and willages of Antalya provirnce. Questionnaire with 21 question was consist of teachers of the first department of primary education their related attitudes about physical education lesson. Questionnaire was applied statistic operation by saving and using SPSS 1 1 For Windows Package. Being affected rate of teachers was given by percentage rate. Also, for understanding the answer levels of teachers, Ki- KARE test was done and for 0,05 meaningful level was chosen. At the end of these analyzes, if there was meaningful level difference, percentage rate of attitudes of first department of primary education teachers was checked. At the end of analysis of result of study showed that levels of attidutes of teachers about the importance of the physical education lessons at the first department of primary schools, was enough According to attitudes of teachers on the physical education lessons of the first department of primary education wasn't generally seen meaningful level difference