Uygulamalı halkbilimi açısından Antalya ve çevresi kültür turizmi ve kültür animasyonları
Cultural tourism and cultural animations of the Antalya
- Tez No: 174967
- Danışmanlar: DOÇ.DR. NEBİ ÖZDEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
- Anahtar Kelimeler: Tourism, Cultural Tourism, Animations, Antalya
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Türk Edebiyatı Bölümü
- Bilim Dalı: Türk Halk Bilimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 119
Özet
Bu çalışma, turizm sektöründe son yıllarda gittikçe önem kazanan kültür turizminin ülkemizdeki konumu, kültür unsurlarından turizm sektöründe ne derece faydalanıldığı ile kültür unsurlarının turizm animasyonlarında yararlanılıp yaralamlmadığım araştırmak için yapılmıştır. Çalışma Antalya ve çevresi dikkate alınarak hazırlanmıştır. İlk önce bu alanda herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığı araştırılıp daha sonra turizm, kültür turizmi ve animasyon ile ilgili gerekli bilgiye sahip olunmuştur. Sonra Antalya bölgesinde yer alan bazı otellerde animasyon müdürleri ile görüşme yapılıp elde edilen bilgiler dahilinde var olan problem saptanmıştır. Son olarak da var olan problemlerin ortadan kalkması için önerilerde bulunulup çalışma ile ilgili değerlendirme yapılıp çalışma bitirilmiştir.Anahtar Sözcükler Turizm, Kültür Turizmi, Animasyon, Antalya
Özet (Çeviri)
This research is done to find out the position of the cultural tourism in our country,how effectively the cultural elements are used in torism industry and tourism. Whether the cultural elements r used in the animations of tourism or not. This research is prepared in consideration of Antalya area.first of all, whether a search is done in this topic or not is found out and then the necessary information for the tourism, culture tourism and animation was had. Then the interviews was done with the animation managers in the hotels in antalya region and with those informations the problem was established.