Electromagnetic compatibility of electric power quality monitor according to EN 61326 standard
Elektrik güç kalitesi ölçüm cihazının EN 61326 standardına göre elektromanyetik uyumluluğu
  1. Tez No: 177419
  2. Yazar: ÖZGÜR YAMAN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. IŞIK ÇADIRCI, PROF.DR. MUAMMER ERMİŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Elektromanyetik Uyumluluk, Elektrik Güç Kalitesi Ölçüm Cihazı, Güç Kalitesi Milli Projesi, Electromagnetic Compatibility, Electric Power Quality Monitor, National Power Quality Project
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 198
Özet
Bu tez çalısmasında; Güç Kalitesi Milli Projesi kapsamında gelistirilen Elektrik Güç Kalitesi Ölçüm Cihazının elektromanyetik uyumluluğu (EMU) EN 61326 standardına göre incelenmistir. Deneyden geçirilen cihazın bağısıklık ve emisyon sartlarını kapsayan testler ELDAS ve ASELSAN EMC laboratuarlarında gerçeklestirilmistir. Cihaz için tanımlanan bağısıklık ve emisyon seviyelerine göre elektromanyetik girisim filtreleri ve geçici gerilim değisimi önleyiciler kullanmak ve cihaz kutusunu elektromanyetik girisim önleyici maddelerle kaplamak gibi gerekli önlemler gelistirilmis ve bu önlemler laboratuvar testleri ile sınanmıstır. Bu arastırma tamamen, Güç Kalitesi Milli Projesi (105G129) kapsamında TÜB?TAK'ın Kamu Arastırmaları Grubu (KAMAG) tarafından desteklenmistir.
Özet (Çeviri)
In this thesis; Electromagnetic Compatibility (EMC) of Electric Power Quality Monitor developed within the scope of National Power Quality Project has been investigated according to EN 61326 standard. Both immunity and emission tests have been carried out in EMC laboratories of ELDAS and ASELSAN for the device under test. Necessary counter measures such as using electromagnetic interference (EMI) filters and transient voltage suppressors, shielding the case of device with EMI protective materials have been taken to satisfy the immunity and emission limits defined in the standard for the device, and their success have been verified by laboratory tests. This research work has been fully supported by Public Research Grant Committee (KAMAG) of TÜB?TAK within the scope of National Power Quality Project (105G129).