Performance of pseudo-random and quasi-cyclic low density parity check codes
Rastgelemsi ve yarı-çevrimsel düşük yoğunluklu eşlik sağlaması kodlarının başarımı
  1. Tez No: 177434
  2. Yazar: ONUR HÜSNÜ KAZANCI
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. MELEK YÜCEL DİKER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Düsük Yogunluklu Eslik Saglaması, DYES, rastgelemsi, yarı-çevrimsel, Low Density Parity Check codes, LDPC, pseudo-random LDPC codes, quasi-cyclic LDPC codes, Girth, EMD, ACE, Stopping Set
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
Düsük Yogunluklu Eslik Saglaması (DYES) kodları, uzun kod boylu ve eslik saglaması matrisinde sıfır dısındaki sayıların, sıfırlara göre çok az oldugu eslik saglaması kodlarıdır. Göreli olarak kısa kod uzunluklarında DYES kodlarının basarımını artırmak için, rastgele olusumlar yerine rastgelemsi veya yarı-çevrimsel yöntemler kullanılmaktadır. Bu tezde, rastgelemsi DYES kodlarını olusturma yöntemleri, kapalı döngülerin ve grafik baglanırlıgın kod basarımına etkileri incelenmistir. Ayrıca, rastgelemsi kodlara göre kodlama ve bellek avantajları olan yarı-çevrimsel DYES kodu olusturma yöntemleri ve basarımları irdelenerek, rastgelemsi DYES kodlarınınkiyle hem düzenli hem de düzensiz durumlar için karsılastırılmıstır.
Özet (Çeviri)
Low Density Parity Check (LDPC) codes are the parity check codes of long block length, whose parity check matrices have relatively few non-zero entries. To improve the performance at relatively short block lengths, LDPC codes are constructed by either pseudo-random or quasi-cyclic methods instead of random construction methods. In this thesis, pseudo-random code construction methods, the effects of closed loops and the graph connectivity on the performance of pseudo-random LDPC codes are investigated. Moreover, quasi-cyclic LDPC codes, which have encoding and storage advantages over pseudo-random LDPC codes, their construction methods and performances are reviewed. Finally, performance comparison between pseudo-random and quasi-cyclic LDPC codes is given for both regular and irregular cases.