Software process improvement
Yazılım süreç iyileştirme
  1. Tez No: 177445
  2. Yazar: MERT ERKAN ELALMIŞ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. SEMİH BİLGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Computer Engineering and Computer Science and Control, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Software Process Improvement, Requirements Management
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 106
Özet
Bu çalısmada, büyük bir yazılım gelistirme sirketindeki, yazılım gelistirme isleyisi ve özellikle gereksinim yönetim isleyisi incelenmistir. Gereksinim nitelikleri ve süreç performanslar ile ilgili mevcut problemler belirlenmis, yapılan arastırmalar sonucunda literatürde belirtilmis olan süreç iyilestirme metotları önerilmistir. Mevcut süreç ve önerilen süreç, özellikle bu amaç için önerilen süreç degerlendirme metriklerine göre karsılastırılmıstır. Anahtar Kelimeler : Yazılım Süreç yilestirme, Gereksinim Yönetimi
Özet (Çeviri)
In this thesis the software development process and in particular, the requirements management processes in a major software development company have been investigated. The current problems related to requirements quality and process performances have been identified. Process improvement measures have been proposed based on the suggestions found in the relevant literature. The current process and the improved version have been compared with respect to the process evaluation metrics proposed particularly for software process improvement.