3D face reconstruction using stereo images and structured light
Stereo görüntü ve yapısal ışık kaynağı kullanarak yüzün 3 boyutlu geri çatımı
  1. Tez No: 177495
  2. Yazar: AHMET OĞUZ ÖZTÜRK
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. İLKAY ULUSOY, PROF.DR. UĞUR HALICI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: 3B geriçatım, stereo kamera, yapısal ısık, 3D reconstruction, stereo camera, structured light
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
Birden fazla fotograf kullanılarak cisimlerin 3 boyutlu modellemesinin yapılması günümüzde gittikçe daha da ilgi çeken ve birçok alanda kullanılan bir konu olarak karsımıza çıkmaktadır. Son dönemde çogunlukla birden fazla fotograf kullanılarak geri çatımı yapılan 3B yüz modelleri kullanılarak, kimlik tespiti alanında ilerleme kaydedilmistir. Bu tezde, stereo kameralar ve yapısal ısık kullanılarak insan yüzünün 3B geri çatımını yapan bir sistem yapılmaya çalısılmıstır. Sistemin sonuçları 3B yüz sekli ve bu sekille iliskilendirilmis olan dokudur. Bu tezdeki sistem, yüzün geri çatımı için gelistirilmis olmasına ragmen yüze özel degildir. Yüze uygulanan islemlerin aynısı uygulandıgında herhangi bir cismin 3B görüntüsünü çıkarabilecek durumdadır.
Özet (Çeviri)
Nowadays, 3D modelling of objects from multiple images is a topic that has gained great recognition and is widely used in various fields. Recently, lots of progress has been made in identification of people using 3D face models, which are usually reconstructed from multiple face images. In this thesis, a system including stereo cameras and structured light is built for the purpose of 3D modelling. The system outputs are 3D shapes of the face and also the texture information registered to this shape. Although the system in this thesis is developed for face reconstruction, it is not specific to faces. Using the same methodology proposed in this study 3D reconstruction of any object can be achieved.