Model-based code generation for the high level architecture federates
Yüksek seviye mimari federeleri için model tabanlı kod üretimi
  1. Tez No: 177525
  2. Yazar: BÜLENT MEHMET ADAK
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. HALİT OĞUZTÜZÜN
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Kod Üretimi, Yüksek Seviye Mimari Simülasyon, Canlı Sıralama Çizgeleri, lgi Odaklı Programlama, Model-Güdümlü Mühendislik, Code Generation, High Level Architecture, Live Sequence Charts, Aspect Oriented Programming, Model-Driven Engineering
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 261
Özet
Biz, federenin davranıs modelini de içeren federasyon mimari modeli verilen, yüksek seviye mimari (HLA) uyumlu bir federe uygulaması için kod üretiminin otomasyonu problemi ile ugrasmaktayız. Federe davranıs modeli, Federasyon Mimari Meta-modeli (FAMM) içinde davranıssal spesifikasyon biçimsellesmesi için adapte edilmis Canlı Sıralama Çizgelerini baz almaktadır. FAMM meta-GME meta-metamodeline uyumlu olarak insa edilmistir. Meta- GME, Jenerik Modelleme Ortamı (GME) tarafından ortaya atılmıs bir meta-metamodeldir. FAMM federasyon mimarilerinin betimlenmesi için biçimsel bir dil sunmaktadır. Biz federasyon mimari modelinden direk olarak Java/AspectJ kodu üreten bir kod üreteci sunmaktayız. Bu çalısmanın bir amacı, bir federasyon mimarisini gelistirme yasam döngüsünün henüz basında test ederek dogrulamaya yardım etmektir. Bir diger amaç da komple federe uygulamaları olusturmada gelistiricilere yardım etmektir. Bu amaçlara ulasmada bizim yaklasımımız ilgiye odaklı yaklasımdır. Bu yaklasımda, Federe Obje Modeli (FOM) ile bütünlesik LSC'den üretilen kod, hesaplama mantıgı üzerine bir ilgi olarak örülen, taban kodu olmaktadır.
Özet (Çeviri)
We tackle the problem of automated code generation for a High Level Architecture (HLA)- compliant federate application, given a model of the federation architecture including the federate?s behavior model. The behavior model is based on Live Sequence Charts (LSCs), adopted as the behavioral specification formalism in the Federation Architecture Metamodel (FAMM). The FAMM is constructed conforming to metaGME, the meta-metamodel offered by Generic Modeling Environment (GME). FAMM serves as a formal language for describing federation architectures. We present a code generator that generates Java/AspectJ code directly from a federation architecture model. An objective is to help verify a federation architecture by testing it early in the development lifecycle. Another objective is to help developers construct complete federate applications. Our approach to achieve these objectives is aspect-oriented in that the code generated from the LSC in conjunction with the Federation Object Model (FOM) serves as the base code on which the computation logic is weaved as an aspect.