Konya bölgesindeki içme sularında metal tayini
Anaysis of metals in drinking water in Konya
  1. Tez No: 178407
  2. Yazar: SEMA TOFAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YUNUS ÇENGELOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: İçme suyu, Kimyasal yapı, Ağır metal, İyon kromatografisi, Municipal water, Chemical structure, Heavy metal, Ion change Cromatography
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
Bu çalışma, Konya ili ve ilçeleri şebeke sularının ağır metal miktarı bakımından analiz edilip, kirletici parametreler açısından su kalitesini incelemek amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla bölgeden 2007-2008 yıllarında üç ayrı dönemde 11 ayrı noktadan numuneler alınmıştır. Analizler neticesinde bu numunelerin su kalitesi fiziksel ve kimyasal özellik bakımından belirlenmeye çalışılmıştır.Çalışma sonucunda numunelerin bazılarının ağır metal içeriğinin (Cr, Ni) maksimum izin verilen değerlere yakın olduğu görülmüştür. Bu değerler özellikle yağışın az olduğu Temmuz-Ağustos döneminde daha yüksek konsantrasyonlarda ölçülmüştür.
Özet (Çeviri)
This study was done in order to examine water quality in terms of polluter parameters, mains water of the province Konya and its counties being analyzed by terms of heavy metal amount. For that purpose, samples were taken from 11 different points in three different terms between 2007 and 2008 from the region. As a result of analyses, water quality of these samples was tried to determine by means of physical and chemical property.In consequence of the analyses, it was seen that heavy metal (Cr, Ni) in the samples was nearby the allowed maximum amount. These amounts were especially measured at higher concentrations during the term between July and August when there was less rain.