Fizik derslerindeki başarılı ve başarısız öğrencilerin öğrenme ve düşünme stillerinin karşılaştırılması
Comparison of the successful and unsuccessful students' learning and thinking styles in physics lessons
- Tez No: 178414
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HATİCE GÜZEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Öğrenme stili, Düşünme stili, Fizik başarısı, Learning Style, Thinking Style, Physics Achievement
- Yıl: 2008
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu araştırma, Selçuk Üniversitesi Eğitim fakültesi fizik, kimya, matematik ve fen bilgisi anabilim dallarının birinci sınıfında Genel Fizik-I dersini alan öğrenciler üzerinde yürütülmüştür. Araştırmada, Genel Fizik-I dersinden başarılı ve başarısız olan öğrencilerinin öğrenme ve düşünme stilleri belirlenerek karşılaştırılmıştır.Öğrencilerin başarıları dönem sonunda Genel Fizik-I dersinin genel sınavından almış oldukları notlara göre belirlenmiştir. Öğrencilerin öğrenme stilleri Kolb'un ?öğrenme stilleri ölçeği?; düşünme stilleri ise Sünbül (2004) tarafından geçerlik ve güvenirlik çalışması yapılmış olan ?düşünme stilleri ölçeği? kullanılarak belirlenmiştir.Bu araştırmanın bir sonucu olarak ki-kare testine göre, başarılı ve başarısız öğrencilerin öğrenme ve düşünme stilleri arasında bir ilişki bulunmamıştır.
Özet (Çeviri)
This research conducted on students that attend to University of Selcuk Faculty of Education department of phisics, chemisty, mathematics and science education which succeed in Phisics-I lesson. In this study, the successful and unsuccessful students? learning and thinking styles were determined and compared.For determined of students? success, it?s used that Physics-I final exams scores. For determined learning styles of students, it?s used that Kolb?s Learning Style Inventory and for determined thinking styles of students, it?s used that Thinking Style Inventory which validity and reliability made by Sünbül (2004).As a result of this study, according to chi-square tests, no relaitonship could be found between learning and thinking styles of successful and unsuccessful students.