Konut tasarımına Frank Lloyd Wright'ın yaklaşımı ve geleneksel Türk evi
Frank Lloyd Wright's approach to design of housing and traditional Turkish house
- Tez No: 179023
- Danışmanlar: PROF.DR. RUŞEN YAMAÇLI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mimarlık, Architecture
- Anahtar Kelimeler: Konut Tasarımı, Frank Lloyd Wright' ın Konut Tasarımı, Geleneksel Türk Evi, Design of Housing, Frank Lloyd Wright?s Housing Design, Traditional Turkish House
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Anadolu Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 122
Özet
İlk çaglardan günümüze uzanan konut tasarımının evrimi kullanıcıların istek ve gereksinimleri dogrultusunda gelismistir. Zaman içerisinde insanlar, ihtiyaçları dogrultusunda kendilerine yapay çevreler olusturmaya baslamıslardır. Mimari tasarım bulundugu çevreden anlam kazandıgı kadar, ait oldugu çevreye de anlam yüklemektedir. Bu tez çalısmasında insan merkezli konut tasarımının en iyi örneklerinden mimar olarak Frank Lloyd Wright' ın ve mimarları anonim olan Geleneksel Türk Evi' nin konut tasarım ilkeleri incelenmistir. Birbirleri ile iliskilendirildiklerinde tasarımlarda gösterdikleri benzerlikler ve farklılıklar karsılastırılmıstır.
Özet (Çeviri)
Architectural design is created by architecture concept that comes into existence and an effort that is for a building up place where is conduced by new demands and new resources. Design that is a mode of people interfering to enviroment in a sense. Architectural design attains significance as much as loads significance that is being at this enviroment. In the thesis, Frank Lloyd Wright? s design who is the best model of the house design whose center is human, and the traditional turkish house design whose architects are anonymous are studied. The similarities and differences are compared between Frank Lloyd Wright? s design and the anonymous architect? s design that are associated between each others.