0° C Sıcaklıkta NaCI-CuCI2-H2O üçlü su-tuz sisteminin izotermik yöntemle çözünürlüğünün ve faz dengelerinin araştırılması
Investigation of solubility and phases in the equilibrium by the isothermal method in the NaCI-CuCI2-H2O at 0° C
  1. Tez No: 179303
  2. Yazar: N. NUBAR ÜSTEBAY
  3. Danışmanlar: PROF.DR. VAHİT ALİŞOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: NaCl-CuCl2-H2O Üçlü Su-Tuz Sistemi, Üçlü Sistemler, Çözünürlük, Ötonik Nokta, Faz Dengeleri, Ternary Systems, Solubility, nvariant Point, Phase Equilibrium
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kafkas Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
NaCl-CuCl2-H2O üçlü su-tuz sisteminde 0oC sıcaklıkta izotermik yöntemle çözünürlük, yogunluk, viskozite, iletkenlik, tuzluluk ve faz dengeleri arastırılmıstır. NaCl-CuCl2-H2O üçlü sistemin basit ötonik sistem türüne ait oldugu ve ötonik noktanın bilesimi (%kütle olarak) %12,66 NaCl, %31,26 CuCl2 ve %56,08 H2O oldugu saptanmıstır. Sistemin bu ötonik noktasında sıvı faz ile NaCl ve CuCl2.2H2O kristalhidratlarının dengede bulundukları tespit edilmistir.
Özet (Çeviri)
Solubility, density, viscosity, conductivity salty, and phases in the equilibrium in the NaCl-CuCl2-H2O was investigated by the isothermal method at 0oC. For the NaCl-CuCl2-H2O system, the invariant ternair point have been determined, of wich composition is as following: NaCl % 12,66, CuCl2 %31,26 and H2O %56,08. In this ternair point of system, crystallohydrates, CuCl2.2H2O,NaCl, with liquid phase was estabilished to be equilibrium.