Gökova Körfezi (Muğla)'nde yaşayan Mugil cephalus (Linneaus, 1758) ve Liza ramada (Risso, 1826)'nın beslenme alışkanlıkları
The feeding habits of Mugil cephalus (Linneaus, 1758) and Liza ramada (Risso, 1826) inhabiting in Gökova Bay (Mugla)
  1. Tez No: 179562
  2. Yazar: CAHİT KASIMOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. FEVZİ YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Mugil cephalus, Liza ramada, Mide İçeriği, Gökova Körfezi, Mugil cephalus, Liza ramada, Stomach Contents, Gökova Bay
  7. Yıl: 2008
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Muğla Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 116
Özet
Bu çalışmada, Gökova Körfezi (MUĞLA)'nde yaşayan Mugil cephalus ve Liza ramada türlerinin mide içerikleri incelenerek, beslenme alışkanlıkları ortaya çıkarılmıştır. Bu amaçla Haziran 2007 ve Mayıs 2008 tarihleri arasında 120 Mugil cephalus ve 120 Liza ramada balık örneği yakalanmıştır.Araştırma sonunda, Mugil cephalus'un mide içeriğinin 26'sı bitkisel 7'i hayvansal olmak üzere toplam 33 farklı cinsin oluşturduğu, toplam besinin %97,33'ü Bacillariophyta, %0,35'i Chlorophyta, %0,22' si Cyanophyta, %2,09'unu hayvansal organizmaların oluşturduğu tespit edilmiştir. Liza ramada türünün mide içeriğini ise 25'i bitkisel 7'i hayvansal toplam 32 cinsin ve toplam besinin %97,41'ni Bacillariophyta, %0,24'nü Chlorophyta, %0,16'sını Cyanophyta, %2,17'ini hayvansal organizmaların oluşturduğu tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the feeding habits of the striped mullet, Mugil cephalus and thin lipped grey mullet, Liza ramada inhabiting Gökova Bay, were determined by the investigation of stomach contents.For this aim, 120 Mugil cephalus and Liza ramada samples were caught between June 2007 and May 2008.As a result, it was determined that the stomach content of Mugil cephalus was consist of 33 various genus which of 26 belonging Plantae and 7 belonging Animalia. Total feeding it was determined that nutrition, 97,33% was Bacillariophyta, 0,35% was Chlorophyta, 0,22% Cyanophyta and 2,09% was animal nutrients. As a result, it was determined that the stomach contents of Liza ramada was consist of 32 various genus which of 25 belonging Plantae and 7 belonging Animalia and it was determined that nutrition of total food was 97,41% Bacillariophyta, 0,24% Chlorophyta, 0,16% Cyanophyta and 2,17% animal organisms.