Şekeroba - Türkoğlu arasında kalan bölgenin florastik yönden incelenmesi
The floristic investigation of areas between Şekeroba - Türkoğlu (Kahramanmaraş)
- Tez No: 180157
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET İLÇİM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Botanik, Biology, Botany
- Anahtar Kelimeler: Flora, Şekeroba- Türkoğlu Bölgesi, Sistematik, Flora, Şekeroba-Türkoğlu Forests, Systematic
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 112
Özet
Bu araştırma 1998-1999 yılları arasında Şekeroba-Türkoğlu(Kahramanmaraş) arasında kalan alanların florasını tespit etmek amacıylayapılmıştır. Araştırma alanı Kahramanmaraş il sınırları içerisinde yer almaktadır vegrid sisteminde C6 karesi üzerinde bulunmaktadır. Araştırma alanında 46 familya ve186 cinse ait 376 takson tespit edilmiştir. Bunlardan 9 t a nesi C6 karesi için yenikayıttır. Araştırma sırasında teşhis edilen taksonlardan 36 tanesi endemik olup,endemizm oranı %9.57'dir. Bitkilerin fitocoğrafik bölgelere dağılımı ise şöyledir:Akdeniz Elementleri %17.28, İ ran-Turan Elementleri % 14.62, Avrupa-SibiryaElementleri ise %3.72. Sahada en çok taksona sahip olan familyalar; Fabaceae (60tür), Compositae (45 tür), Caryophyllaceae (36 tür) şeklindedir. En fazla tür içerencinsler ise; Trifolium (14 tür), Vicia (11tür), Minuartia (10 tür) şeklindedir.
Özet (Çeviri)
This investigation was carried out on the flora of areas between Şekeroba-Türkoğlu. The research area is located in the Kahramanmaras province and on theC6 square by grid system. In the area, 376 taxa found which are in 46 families and186 genera. Twelwe of these taxa are new record for the C6 square. 36 of these taxaare endemic and rate of endemism is %9.57. T he distribution of taxa by thefitogeographic sections is as follows; %17.28 is Medit Element, %14.62 i s Irano -Turanien Element, %3.72 is Europea-Siberia Element. The families which have themost taxa in research area are as follows : Fabaceae (60 spp.), Compositae (45spp.),Caryophyllaceae(36 spp.), Labiate (35 spp.). Containing the number of species themajor genera in this area are as follows: Trifolium (14 spp.), Vicia (11 spp.), Minuartia(10 spp.), Salvia (9 spp.). Following of the determined taxa are rarely distributed andthey must be covered: