Hidrolik ve pnömatik götürücülerin dizayn parametreleri
DEsign parameters of hydraulic and pneumatic conveyors
- Tez No: 180501
- Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA ALIŞVERİŞÇİ
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Hidrolik taşıma, pnömatik taşıma, malzeme taşıma
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 71
Özet
Sanayide her aşamada malın taşınması sırasında konveyörler önemli bir yer tutmaktadır.Taşıma maliyetinin düşük tutulabilmesi için, taşıma işlemini daha verimli şekildegerçekleştirebilecek düzenler ön plana çıkmaktadırlar. Özellikle de hafif ve ince tanelimalzemelerin taşınmasında kullanılan pnömatik ve hidrolik konveyörlerin kullanılma alanlarıhızla artmaktadır.Bu çalışmada; küçük taneli ya da toz biçimindeki malların, bir gaz aracılığı ile taşınmasınıkonu alan pnömatik konveyörler ve pnömatik konveyörlere göre daha az güce gereksinimgösteren, ilke açısından pnömatik taşıma ile benzerlik gösteren, ancak taşıyıcı olarak gazyerine su kullanan ve su teminindeki güçlüklerden dolayı daha az kullanılan hidrolikkonveyörler ele alınacaktır.
Özet (Çeviri)
Conveyors are being used in every process of handling in the industry. For decreasinghandling cost, new effective mechanisms created. Hydraulic and pneumatic conveyors areused especially for carrying light and tiny particles.This work is concerning pneumatic conveyors which transport tiny particles or powderproducts by gas and hydraulic conveyors that need less power than the pneumatic conveyors,principally similar with pneumatic transporting but uses water instead of gas. Hydraulicconveyors are less used because of the hardness of supplying water.