Bina otomasyonu
Buildin automation
- Tez No: 180530
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FERİT ATTAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Bina otomasyonu, ev otomasyonu, bina otomasyon donanımları, X10 protokolü, enerji tasarrufu, Building automation, home automation, building automation hardwares, X10protocol, energy economyxi
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 97
Özet
Çok geniş uygulama alanına sahip olan ev otomasyonu sistemlerinin en iyi şekilde anlaşılabilmesi için ikinci bölümde kontrol edilebilen sistemlerin açıklamaları yapılmıştır. Aydınlatma, yangın güvenlik, hırsız güvenlik, kapalı devre televizyon sistemleri, erişim kontrol sistemleri ve ısıtma havalandırma iklimlendirme sistemleri açıklanmıştır. Üçüncü bölümde ev otomasyonu sistemlerinde kullanılan cihazlar ve cihazların uygulama biçimleri anlatılmıştır. Dördüncü bölümde ise X10 protokolü anlatılmış, X10 uyumlu cihazlar ve kullanım alanlarına değinilmiştir. Beşinci bölümde ise otomasyon sistemlerinin beyni olan yazılımlardan bahsedilmiştir. Homeseer yazılımı tanıtılmış ve uygulama alanlarından bahsedilmiştir. Altıncı bölümde bahsedilen yazılım ile bir evin otomasyonu yapılmış kurulum maliyeti ve sağladığı tasarruf hesaplanmıştır. Sonuç olarak ev otomasyonunun dizaynı ve getirileri tez kapsamında açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTTo understand home automation systems that offer very large application fields in the bestway, controlled systems are discussed in the second section. Lighting systems, fire systems,security systems, closed circuit televison sytems, access control systemsand heatingvantilating air conditioning systems are described.In the third section, devices and equipments that used in home automation systems and theirapplications are explained. In the forth section X10 protocol is mentioned. The X10 adepteddevices and their applications are described.In the fifth section the softwares which can be accepted as the brain of home automationsystems are mentioned. The Homeseer software is introduced and its application fields aredescribed.In the sixth section, a home automation is establihed via Homeseer. Its costs and savingscalculted.As a result, the design, cost and savings of a home automation system is described in thisthesis.