Emitter identification techniques in electronic warfare
Elektronik harpte yayın tanımlama teknikleri
- Tez No: 180887
- Danışmanlar: PROF. DR. ZAFER ÜNVER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Savunma ve Savunma Teknolojileri, Electrical and Electronics Engineering, Defense and Defense Technologies
- Anahtar Kelimeler: Elektronik Harp, Yayın Tanımlama, Kümeleme, Ayrıştırma, Dalgacık Dönüşümü, Electronic Warfare, Emitter Identification, Clustering, Deinterleaving, Wavelet Transform
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 108
Özet
Bu çalışmada yayın tanımlama teknikleri incelenmiş ve Elektronik Harpsistemlerindeki yayın tanımlama problemini çözmek için bir yöntem önerilmiştir.Kümeleme tekniği, histogram tabanlı ayrıştırma teknikleri ve sürekli dalgacıkdönüşümü tabanlı bir ayrıştırma tekniği incelenmiştir. Bu tekniklerin performansınıölçmek ve bu algoritmaları kendi aralarında karşılaştırmak için bir almaç simülatörüyazılımı geliştirilmiştir. Bu tekniklerin dezavantajlarının etkisini azaltmak için, butekniklerin bir kısmının birleşiminden oluşan bir yöntem geliştirilmiştir. Yapılaniyileştirmelerle yöntem son halini almıştır.Önerilen yöntem kümeleme ve ayrıştırma tekniklerini diğer önerilen değişikliklerlebirlikte kullanmaktadır. Bu çalışma sırasında yapılan testler bu kullanımın yayıntanımlamanın performansını arttırdığını göstermektedir. Önerilen yöntem gerçekElektronik Harp sistemlerinde yayın tanımlama için kullanılabilir.
Özet (Çeviri)
In this study, emitter identification techniques have been investigated and a schemahas been proposed to solve the emitter identification problem in Electronic Warfaresystems.Clustering technique, histogram based deinterleaving techniques and a continuouswavelet transform based deinterleaving technique have been reviewed. A receiversimulator software has been developed to test the performance of these techniquesand to compare them against each other. To compensate the disadvantages of thesetechniques, a schema utilizing the beneficial points of them has been developed.With the modifications proposed a resultant schema has been obtained.Proposed schema uses clustering and deinterleaving together with other proposedmodifications. Tests made through out this study have shown that this usageimproves performance of emitter identification system. Hence, proposed schema canbe used to identify the emitters in real EW systems.