Software process improvement based on static process evaluation
Durağan süreç değerlendirmesine dayalı yazılım süreci iyileştirmesi
- Tez No: 181049
- Danışmanlar: PROF. DR. SEMİH BİLGEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Yazılım Süreç yileştirmesi, Durağan Süreç Değerlendirme, Software Process Improvement, Static Process Evaluation
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
Bu çalışma, yazılım geliştirme süreçlerinin iyileştirilmesi alanındadır. SelçukGüceğlioğlu tarafından önerilen durağan süreç değerlendirme metodolojisi,MYCOMPANY adı verilen firmanın Project X isimli projesinde uygulanan gereksinimçözümleme ve doğrulama süreci üzerinde uygulanmış ve iyileştirilmiş bir süreçönerilmiştir. Bu methodoloji ISO/IEC 9126 yaklaşımının yazılım kalitesi değerlendirmesikonusunda genişletilmiş halidir ve temel olarak yazılım geliştirme süreçlerinin durağanmodellerinin iyi tanımlanmış metrik seti kullanarak değerlendirmesidir.Önerilmiş olan süreç Güceğlioğlu'nun metodologisi kullanılarak değerlendirilmiştir.Uygulanan ve iyileştirilen süreçlerin ölçüm sonuçları iyileştirilmiş sürecin başarılı olupolmadığına karar verilebilmesi için karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
This study investigates software development process improvement approaches. Inparticular, the static process evaluation methodology proposed by S. Güceğlioğlu isapplied on the requirements analysis and validation process applied in Project X inMYCOMPANY and an improved process is proposed. That methodology is an extensionof the ISO/IEC 9126 approach for softwarequality assessment, and is based on evaluating a set of well-definedmetrics on the static model of software development processes.The improved process proposed for Project X is evaluated using Güceğlioğlu?smethodology. The applied and improved process measurement results compared todetermine if the improved process is successful or not.