2-amino-3-siyano-4-bifeniltiyofen'in elektrokimyasal ve elektronik özelliklerinin incelenmesi
Investigation of electrochemical and electronic properties of 2-amino-3-ciyano-4-biphenylthiophene
- Tez No: 181494
- Danışmanlar: PROF. DR. ÜMİT DEMİR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kimya, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: 2-amino-3-siyano-4-bifeniltiyofen, Elektropolimerizasyon, Voltametrik yöntemleri, 2-amino3-cyano-4-biphenlythiophene, Electropolymerization, Voltammetric methodsii
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atatürk Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 99
Özet
2-amino-3-siyano-4-bifeniltiyofenin (ACBPT) anodik oksidasyonu ilk kez susuzasetonitril çözeltisinde platin elektrotta dönüşümlü voltametri ve in-sitüspektroelektrokimyasal tekniklerle araştırıldı.Voltametrik cevaplar genel aromatik amino bileşiklerininkine benzemektedir. İlkelektrokimyasal adım monomerlerin radikal katyonlarına oksidasyonunu içerir.Elektrokimyasal olarak oluşan monomerik radikal katyonlar, ikinci derece radikalkatyon-radikal katyon (RC-RC) ve radikal katyon-ana molekül (RC-PM) birleşmereaksiyonları ile elektroaktif dimerler oluşturmaktadır. Monomerden çok daha kolayokside olabilen dimerlerin radikal katyon şekli, monomerik radikal katyon yada diğerradikalik türlerle daha ileri birleşmelere maruz kalmaktadır. Böylece elektrooksidasyonprosesi başarılı elektrokimyasal ve kimyasal adımlarla genel E(CE)n mekanizmasınagöre gerçekleşir.Preperatif elektrolizden sonra elde edilen sonuç ürünler 1H ve 13C NMR, FTIR ve UV-Vis spektroskopik metotlar kullanılarak karakterize edildi.2006, 86 sayfa
Özet (Çeviri)
The anodic oxidation of 2-amino-3-ciyano-4-biphenylthiophene were investigated forthe first time in aqueous acetonitrile solution at the platinum electrode by cyclicvoltammetry and in-situ spectroelectrochemical tecniques.The voltammetric responses were similar to those of common aromatic aminocompounds. The first electrochemical step consist in the oxidation of the monomers totheirs radical cations. The electrogenerated monomeric radical cations have formedelectroactive dimers by a second-orders radical cation-radical cation (RC-RC) andradical cation-parent molecule coupling reactions. The radical cation forms of thedimers which are more easily oxidized than the monomer, have undergoes to furthercouplings with a monomeric radical cations or other radical species. Thus,electrooxidation processes has taken place through successive electrochemical andchemical steps according to general E(CE)n mechanism.The resulting yields obtained after a preparative electrolysis were characterized by using1H and 13C NMR, FTIR and UV-Vis spectroscopy methods.2006, 86 papers