Matrislerin genelleştirilmiş tersleri ve kronecker çarpımların bazı uygulamaları
Some applications of generalized inverses of matrices and kronecker product
- Tez No: 181732
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YILMAZ ÇEVEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Moore-Penrose ters, genelleştirilmiş ters, Kronecker çarpım, SchurComplement, Moore-Penrose inverse, generalized inverse, Kronecker product, Schurcomplement
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 71
Özet
Tezimizin birinci bölümünde, matrislerle ilgili, tezde kullanılan genel bilgilerverilmiştir.İkinci bölümde, matrislerin genelleştirilmiş tersleri ve özellikleri incelenmiştir.Üçüncü bölümde, özel bir matris çarpımı olan kronecker çarpım ve özelliklerihakkında bilgi verilmiştir.Dördüncü bölümde ise matrislerin genelleştirilmiş tersleri ve matrislerin kroneckerçarpımlarının bazı uygulamaları ile ilgili çeşitli araştırmacılar tarafından yapılan birkaççalışma incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In the fist chapter ,the general properties used in the thesis about matrices have beengiven.In the second chapter ,the generalized inverses of matrices and their some propertieshave been investigated.In the third chapter , Kronecker product which is a special matrix product and itsproperties have been given.In the fourth chapter , it is investigated some papers by made some researchers aboutgeneralized inverses and Kronecker product of matrices.