Lorentzian a-sasakian manifoldlar
Lorentzian a-sasakian manifolds
  1. Tez No: 182454
  2. Yazar: ALİ GÖKHAN ERTAŞ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. AHMET YILDIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Değme Metrik Manifold, Eğrilik Tensörü, Einstein Manifold, K-DeğmeManifold, Lorentzian α − Sasakian Manifold, Ricci Eğrilik Tensörü, Sasakian Manifold
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 51
Özet
Bu tezde, Sasakian manifoldları ve lorentzian α − Sasakian manifoldları incelenmiştir.Tez üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm diğer bölümlerde kullanılacak olan bazı temelkavramlar ve sonuçları içermektedir. kinci bölümde Sasakian manifoldları ile ilgili bazı temeltanım, teorem ve sonuçları çalıştık.Tezimizin son bölümünde ise Lorentzian α − Sasakianmanifoldları çalışılmış bu manifoldların bazı eğrilik şartları incelenmiş ve ilgili bazı mükemmelsonuçlara ulaşılmıştır.Birinci bölüm Afin koneksiyon, Riemann eğrilik tensörü.Einstein manifold, Weyl-conformal tensörü, conformal flat manifold, Ricci eğrilik tensörü gibi bazı temel kavramlartanıtılmıştır.kinci bölümde hemen hemen değme manifoldu,Riemann metriği, Lie türevi,Killingvektör alanı, K-değme manifoldu gibi bazı temel kavramlar verilerek Sasakian manifoldlarıtanıtılmaya çalışılmış ve bir sonraki bölümümüz olan son bölümde α − Sasakianmanifoldlarında bazı eğrilik şartları için temel teşkil etmiştir.Son bölümde Lorentzian α − Sasakian manifoldları ile ilgili temel teorem vetanımlarıyla beraber eğrilik şartlarını sağlamamızda kullandığımız eşitlikler verilmiştir.Verilentüm bu bilgilerin ışığında yazılan teoremler ispatlanarak güzel sonuçlar elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, Sasakian manifolds and Lorentzian α − Sasakian manifolds are examined.Thesis falls into 3 sections. In te first section includes somefundamental concepts and resultswhich will be used in other sections. In the second section, we study some fundamentaldescribtions, thearies and results about the Sasakian manifolds. In the last section, Lorentzianα − Sasakian manifolds are studied, and some of the conditions of curvation are examined, andsome of the reasanable results related to it are attained.In the first section, some of the fundamental concepts such as afin convection, Riemanncurvaton tensor, Eistein manifold, Weyl-conformal tensor, conormal flat maniold, Riccicurvation tensor are introduced.In the second section, Sasakian manifolds are introduced by giving some of thefundamental concept such as nearly contact manifold, riemann metric, Lie involution, Killingvector area, K-contact manifold, and inthe last section Lorentzian α − Sasakian.In the last section, basic theories and definitions about Lorentzian α − Sasakianmanifolds and aguivalences used to obtain conditions of curvation are given. Remarkable resultsare attained by proving these theories by mentioning about all these information.Key Words : Conctact metric manifold, Curvation tensor, Einstein manifold, K-conctactmanifold, Lorentzian α − Sasakian manifold, Ricci curvation tensor, Sasakian manifold,