Lorentzian para sasakian manifoldlar
Lorentzian para sasakian manifolds
- Tez No: 182452
- Danışmanlar: DOÇ. DR. CENGİZHAN MURATHAN, YRD. DOÇ. DR. AHMET YILDIZ, YRD. DOÇ. DR. ERHAN ATA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Einstein manifold, hemen hemen değme metrik manifold, Lorentzian para-sasakian manifold, Riemann eğrilik tensörü, sasakian manifold Weyl-conformaltensörüconformal flat manifold, Einstein manifold, almost contact metric manifold, Lorentzian para-sasakianmanifold Riemannian curvature tensor, sasakian manifold, Weyl conformal tensor conformalflat manifold, vii
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 52
Özet
Bu tezin amacı Lorentzian Para-sasakian manifoldları çalışmaktır. Bu tez üçbölümden oluşmaktadır.Birinci bölüm diğer bölümlerde kullanılacak olan bazı temel kavramlar ve sonuçlarıiçermektedir. kinci bölüm Sasakian manifoldları ile ilgili tanımlar, teoremler ve sonuçlarıiçermektedir. Üçüncü bölüm orijinal çalışmalarımızdan oluşmaktadır.Birinci bölümde Riemann eğrilik tensörü, Einstein manifold, Weyl-conformaleğrilik tensörü, projektif eğrilik tensörü, konharmonik eğrilik tensörü, conformal flat manifoldgibi temel kavramlar tanıtılmıştır.kinci bölümde Sasakian manifold, K-değme manifold, Ï kesitsel eğrilik, Sasakianuzay formu tanımları, bu tanımlarla ilgili temel teorem ve önermeler verilmiştir.Son bölümde Lorentzian para-sasakian manifoldları ile ilgili temel teorem vetanımlarıyla beraber eğrilik şartları sağlamamızda kullandığımız eşitlikler verilmiştir. Verilentüm bu bilgiler ışığında yazılan teoremler ispatlanmış ve sonuçlar elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of the present thesis is to study Lorentzian para-sasakian manifolds. Thethesis colsists of three chapter.First chapter contains some well-known definitions and results which will be usedin the other chapter. Second chapter contains some well-known definitions, theorems andresults about Sasakian manifolds. Chapter three contains the original work.In the first chapter we introduce basic definitions such as Riemannian curvaturetensor, Einstein manifold, Weyl Conformal tensor, Conhormonical tensor, and conformal flatmanifold.In the second chapter the definitions of Sasakian manifold, sasakian space form, K-contact manifold, and the basic theorems and propositions which are connected with thesedefinitions have been given.In the last chapter with the basic theorems and definitions of Lorentzian para-Sasakian manifolds, the equality which is used to provide the conditions of Lorentzian para-Sasakian manifolds have been given. Under the light of these given information, the writtentheorems have been proved and results have been obtained.