Başarakavak, Tatköy ve Altınapa barajı (Konya) arasında kalan bölgenin florası
The flora of region among Başarakavak, Tatköy and Altınapa dam (Konya)
  1. Tez No: 183128
  2. Yazar: EVREN YILDIZTUGAY
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. YAVUZ BAĞCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Botanik, Biology, Botany
  6. Anahtar Kelimeler: Flora, Başarakavak, Tatköy, Altınapa Dam, Konya
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 175
Özet
ÖZETYÜKSEK LİSANS TEZİBAŞARAKAVAK, TATKÖY VE ALTINAPA BARAJI(KONYA) ARASINDA KALANBÖLGENİN FLORASIEvren YILDIZTUGAYSelçuk ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüBiyoloji Anabilim DalıBu araştırma Başarakavak, Tatköy ve Altınapa Barajı (Konya) arasında kalanbölgenin florasını tespit etmek için yapılmıştır. Araştırma alanı kareleme sisteminegöre C4 karesi içerisindedir.Çalışma alanından 2004-2006 yılları arasında toplanan 1222 bitki örneğinindeğerlendirilmesi sonucu 90 familya ve 370 cinse ait 691 takson tespit edilmiştir.Çalışma alanındaki endemik takson sayısı 100 (% 14.5)'dür. Bitkilerin fitocoğrafikbölgelere göre dağılımları şöyledir: Iran-Turan elementleri % 23.1, Akdenizelementleri % 9.8, Avrupa-Sibirya elementleri % 6.6'dır.Araştırma bölgesinde en çok taksona sahip familyalar şunlardır; Compositae% 14.2 (98), Leguminosae % 8.7 (60), Cruciferae % 7.7 (53), Labiatae % 6.5 (45),Caryophyllaceae % 5.5 (38), Gramineae % 5.1 (35), Scrophulariaceae % 4.3 (30),Umbelliferae % 4.1 (28), Boraginaceae % 3.9 (27) ve Liliaceae % 3.2 (22)'dir.Araştırma bölgesinde en çok türe sahip olan cinslerin sıralanışı ise şöyledir;Astragalus (17), Centaurea (16), Silene (15), Veronica (12), Salvia (10),Ornithogalum (8), Euphorbia (7), Linum (7), Alyssum (7), Geranium (6).Araştırma bölgesinde yayılış gösteren bitkilerin hayat formlarına göredağılımları da; Hemikriptofitler % 44.7, Terofitler % 29.6, Kamefitler % 9.2,Geofitler% 8.1, Fanerofitler % 6.3, Vasküler Parazitler % 1.6 ve Hidrofitler %0.5 oranındadır.Anahtar kelimeler; Flora, Başarakavak, Tatköy, Altınapa Barajı, Konya.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMASTER THESISTHE FLORA OF REGION AMONGBAŞARAKAVAK, TATKÖY AND ALTINAPA DAM (KONYA)Evren YILDIZTUGAYSelçuk UniversityGraduate Scholl of Natural and Applied SciencesDepartment of BiologyThis research has been made to determine The Flora of region among Başarakavak, Tatköyand Altınapa Dam (Konya). The research area is in the C4 square according to the Grid system.As a result of the examination of 1222 plants specimens which were collected from the researcharea between 2004-2006, 691 taxa that belong to 90 families and 370 genera have beendetermined. In the research area the number of endemic taxa is 100 (% 14.5). Thephytogeographic region of plants in this area are represented as follows; Irano-Turanien % 23.1,Mediterranean % 9.8, Euro-Siberian % 6.6.The families in the field having the largest taxa are Compositae % 14.2 (98),Leguminosae % 8.7 (60), Cruciferae % 7.7 (53), Labiatae % 6.5 (45), Caryophyllaceae % 5.5(38), Gramineae % 5.1 (35), Scrophulariaceae % 4.3 (30), Umbelliferae % 4.1 (28),Boraginaceae % 3.9 (27) ve Liliaceae % 3.2 (22). The genera that have the most species areAstragalus (17), Centaurea (16), Silene (15), Veronica (12), Salvia (10), Ornithogalum (8),Euphorbia (7), Linum (7), Alyssum (7), Geranium (6).According to the life forms of the plants grow in the research area is as follows:Hemicryptophytes % 44.7, Terophytes % 29.6, Chamaephytes % 9.2, Geophytes % 8.1,Phanerophytes % 6.3, Vascular Parasites % 1.6 ve Hydrophytes.