Yüksek gerilim dağıtım merkezlerinin kodlu RF ile haberleştirilmesi
Having the energy distribution centers communicate via coded RF
  1. Tez No: 183136
  2. Yazar: HAKAN ŞAHİN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. SALİH GÜNEŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Mikrokontrolör, uzaktan kontrol, kodlu RF, ASK, elektrikdağıtım merkezleri, Microcontroler, remote control, coded RF, ASK, electrical distributioncenter
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 117
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziYÜKSEK GER L M DAĞITIM MERKEZLER N NKODLU RF LE HABERLEŞT R LMESHakan ŞAH NSelçuk ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüElektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim DalıDanışman: Yrd. Doç. Dr. Salih GÜNEŞ2006, 68 sayfaJüri: Yrd. Doç. Dr. Salih GÜNEŞYrd. Doç. Dr. Musa AYDINYrd. Doç. Dr. Nurettin ÇET NKAYAGünümüzde, görsel ve sözel haberleşme ihtiyacının yanı sıra bilgihaberleşmesi de önem kazanan konulardan biridir. Bilgi haberleşmesinde, elektroniksistemlerin kullanılmasıyla sistem çalışma hızı ve güvenilirliği gibi özelliklerdeönemli oranda iyileştirmeler gerçekleştirilmiştir.Bu çalışmada, ET Alüminyum A.Ş. Tesislerinde bulunan elektrik enerjisidağıtım merkezi ile bağlı bulunduğu enterkonnekte sistemin dağıtım merkeziarasında bulunan ve karşılıklı sinyal transferini sağlayan sinyal iletim sistemininmodernizasyonu gerçekleştirilmiştir.Projede, mikrokontrolör olarak PIC16F877 mikrokontrolörü, iletişim şekliolarak da RF seçilmiştir. Kodlu RF ile uzaktan kontrolün gerçekleştirilebilmesi içinher bir merkezde bir mikrokontrolör kartı ve bunların yanı sıra RF verici, RF alıcı,ASK modülatörü ve dalga şekillendirici devreler bulunan sistem tasarlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMaster ThesisHAVING THE ENERGY DISTRIBUTION CENTERS COMMUNICATEVIA CODED RFHakan ŞAH NSelçuk UniversityGraduate School of Natural and Applied SciencesDepartment of Electrical-Electronics EngineeringSupervisor: Asst. Prof. Dr. Salih GÜNEŞ2006, 68 pagesJury: Asst. Prof. Dr. Salih GÜNEŞAsst. Prof. Dr. Musa AYDINAsst. Prof. Dr. Nurettin ÇET NKAYANot only visual and verbal communication but also informationcommunication is a subject that recently matters. By using electronic systems forinformation communication, considerable improvements related to the speed and thereliability of systems are performed.In this study, the modernization of the signal transmission system which islocated between the distribution center for the interconnected system and attacheddistribution center for electrical energy that belongs to ETI Aluminium A.S., andwhich provides the bidirectional transfer of signals is performed.In the project, PIC16F877 is selected as microcontroller and RF is selectedfor communication method. The system including a microcontroller card,a transmitter, a receiver, an ASK modulator and some wave former circuits, isdesigned in each center in order to perform remote control by coded RF.