Silifke civarındaki tarihi alanların haritalanması
Mapping the historical places around Silifke
  1. Tez No: 183662
  2. Yazar: İZZET SEVİNÇ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. İLHAMİ YEĞİNGİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Arkeometri, Archaeometry
  6. Anahtar Kelimeler: Nirengi, Poligon, KKS(Küresel Konumlandırma Sistemi)I, Triangulation, Polygon, GPSII
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Arkeometri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 72
Özet
ÖZYÜKSEK LİSANS TEZİSİLİFKE CİVARINDAKİ TARİHİ ALANLARIN HARİTALANMASIİzzet SEVİNÇÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİFEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜARKEOMETRİ ANABİLİM DALIDanışman : Prof. Dr. İlhami YEĞİNGİLYıl : 2006, Sayfa:55Jüri : Prof. Dr. İlhami YEĞİNGİLProf.Dr. Vedat PEŞTEMALCIYrd. Doç. Dr. Veysel POLATBu çalışmada, Mersin İli Silifke ilçesi ve Kızkalesi beldesi arasında kalantarihi alanlar haritalanmıştır. Bu çalışmanın amacı tarihi eserlerin yerlerininsaptanması, böylece korunmalarının sağlanmasında ilk adımın atılmasıdır. Bu amaçlayapılan yer gözlemlerinde; saptanamayan, gözden kaçmış alanların bulunarakyetkililerin uyarılmasıdır. Bu çalışma tamamlandığında, bilgiler ilgili yerleredağıtılacak böylece en azından ilgililer, bu bilgiler ışığında değerlendirmeyapabileceklerdir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMSc THESISMAPPING THE HISTORICAL PLACES AROUND SİLİFKEİzzet SEVİNÇUNIVERSITY OF ÇUKUROVAINSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCESDEPARTMENT OF ARCHAEOMETRYSupervisor : Prof. Dr. İlhami YEĞİNGİLYear : 2006, Page: 55Jury : Prof. Dr. İlhami YEĞİNGİLProf.Dr. Vedat PEŞTEMALCIYrd. Doç. Dr. Veysel POLATIn this study, the historical places between the area of Silifke county andKızkalesi town of Mersin city are mapped. Aim of this study is to determinelocations of historical artifact so that their protection can be ensured in the first place.In field studies that was done for this purpose, historical places that were notoverlooked would be presented so that discovered and authorized personnel would beawore of case be alerted. After completion of this study, it will be send to relatedpeople and by this way, at least specialists will have a chance to evaluate thisinformation.