Laktik asitin fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
Determination of physicochemical properties of lactic acid
  1. Tez No: 183739
  2. Yazar: METE ASILDAĞ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. MEHMET ERBİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Laktik Asit, İletkenlik, Polimer.I, Lactic Acid, Conductivity, Polymer.II
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizikokimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
ÖZYÜKSEK LİSANS TEZİLAKTİK ASİDİN FİZİKOKİMYASALÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİMete ASILDAĞÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİKİMYA ANABİLİM DALIDanışman: Prof. Dr. Mehmet ERBİLYıl: 2006, Sayfa: 77Jüri: Prof. Dr. İlyas DEHRİDoç. Dr. A. Murat GİZİRBu çalışmada gıda sanayinde kullanılmak üzere, istenen özelliklere uygun birşekilde hazırlanması düşünülen laktik asit polimerinin çıkış maddesi laktik asitolduğu için, laktik asidin belirlediğimiz bazı fizikokimyasal özellikleri üzerinde önincelemeler yapılmıştır. Gıdaların birçoğu laktik asit içerir. Esas amaç bu türgıdaların bozulmadan çok uzun bir süre saklanabilmesi için muhafaza edildiklerimetal kapların iç yüzeylerinin ince bir film (kaplama) şeklinde oluşturulacak laktikasit polimeriyle kaplanmasıdır. Böylece besin ve metal yüzeyi arasındakietkileşmelerden doğan besinlerin bozunması engellenmiş olacaktır. Böylesine önemlibir işlevi görecek laktik asit polimerinin eldesi için bu çalışmada laktik asidin bazıfizikokimyasal özellikleri üzerinde çalışılmıştır. Bu amaçla iletkenlik ve pHölçümleri yapılarak termodinamik değerler irdelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMSc THESISDETERMINATION OF PHYSICOCHEMICALPROPERTIES OF LACTIC ACIDMete ASILDAĞÇUKUROVA UNIVERSITYINSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCESCHEMISTRY DEPARTMENTADVİSER: Prof. Dr. Mehmet ERBİLYear: 2006, Pages: 77Jury: Prof. Dr. İlyas DEHRİDoç. Dr. A. Murat GİZİRIn this study, some physicochemical properties of lactic acid wereinvestigated. A lot of nourishments includes lactic acid. In this respect, main goalwas to synthesize polymer of lactic acid to use food industry in the future. For thispurpose, ıt has been studied in certain concentrations of lactic acid containingsolutions. The synthesized polymer film will be used as a thin film in inside surfaceof metal pots to protection of subsrate foods. Thus, spoil of foods to take form forinteractions between the foods ve metal surface will be prevented. The conductivityand pH measurements were carried out to this important work and interpreted thethermodynamic parameters.